Den amerikanske hær vælger Windows 10 – mener det er det mest sikre styresystem

Microsoft har sikret sig en af de største enterprise-kunder i verden. Det amerikanske forsvar skal nemlig køre Windows 10 fra januar 2017.

Det skriver vicedirektør Yusuf Mehdi på Microsofts hjemmeside, og med over en million mænd og kvinder i hæren er det svært at forestille sig en større kontrakt end den, som det amerikanske forsvarsministerium har stillet Microsoft i udsigt.  

Cloud og sikkerhed driver værket
Den noget stramme deadline for et så stort projekt drives af to primære faktorer. Den første er mulighederne for samarbejde i skyen.

“Man kan have en sky til hæren, en sky til flåden og en fælles sky til hæren og flåden og en sky til luftvåbnet,” fortæller Terry Halvorsen ifølge online-mediet Fedscoop.com.

Den anden årsag er sikkerhed, forklarer Terry Halvorsen.

“Vi har aldrig før haft et operativsystem med så meget sikkerhed bygget ind fra starten.”  

Følg med eller betal ved kasse ét
Der har tidligere floreret rygter om modstand på de interne linjer i de væbnede styrker.

Pentagons CIO, Terry Halvorsen, har bekræfet beslutningen om at indføre Windows 10 i hele det amerikanske forsvar inden 31. januar 2017.

“Er der udfordringer i det mål? Helt afgjort. Vil vi nå det mål? Jeg tror, at vi kommer meget tæt på at nå det mål,” sagde Terry Halvorsen tidligere på måneden.

Ved samme lejlighed understregede it-chefen, at der vil være økonomiske konsekvenser for de dele af de væbnede styrker, som ikke følger tidsplanen.

“Den første konsekvens vil handle om, hvordan folk har brugt deres penge,” sagde Terry Halvorsen.

Læs også: Advarer Microsoft: Pas nu på med det opgraderings-fokus med Windows 10

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>