Derfor vil Apples spritnye iPhone SE ikke sætte fart i iPhone-salget


Den nye iPhone SE, som Apple præsenterede for et par uger siden, er selskabets forsøg på at producere en mindre smartphone, der kan sælges til den del af forbrugerne, der ikke har mulighed for eller lyst til at investere i de dyreste og største iPhone-modeller.

iPhone SE, der ligner den gamle iPhone 5S udvendigt, men har samme indmad som en iPhone 6s, koster 3.699 kroner i Apples danske webshop, mens nyeste iPhone 6s koster fra 5.799 kroner.

Premium-produkt
Analysefirmaet iSuppli skriver, at Apple har et godt udgangspunkt for at sælge iPhoen SE, fordi størstedelen af de iPhones, der er i brug i dag, faktisk er dem med små skærme.

Samtidig fremhæver iSuppli, at Apple modsat konkurrenterne har valgt at lave et premium-produkt, selvom der altså er tale om en mindre iPhone rent fysisk.

“iPhone SE øger iPhone-porteføljens differentiering fra Samsung, LG og andre Android-producenter, fordi den tilbyder en high end smartphone-oplevelse i et kompakt design.”

“I kontrast hertil har alle de førende Android-producenter valgt at at koble deres kompakte designs med langsommere processorer, langsommere LTE-netværkssupport og kamaraer med lavere ydelse,” skriver iSuppli.

Alligevel ser iSuppli ikke iPhone SE få den store betydning for Apples iPhone-salg.

Det skyldes blandt andet, at der set udefra ikke rigtig er tale om en ny iPhone-model, fordi den minder så meget om iPhone 5s, der også har været i handlen helt frem til nu.

“Apple er nødt til at komme med mere markante tiltag for at booste iPhone-forretningen,” lyder det fra analysefirmaet

Annonce:


Apple har brug for en iPhone 7
Af samme grund forventer iSuppli også, at antallet af iPhone-forsendelser vil dykke med syv procent fra 2015 til 2016.

Skal den tendens ændres, bliver Apple nødt til at komme op med en helt ny iPhone 7 til sommer – og iSuppli skriver også direkte, hvad Apple skal komme med:

“Et dramatisk forbedret iPhone 7-design.”

“Som alle smartphone-producenter skal Apple finde måder at få de nuværende smartphone-ejere til at opgradere fra deres smartphones, der er ‘gode nok’. iPhone SE vil hjælpe med det i en del af den installerede base, men Apple har brug for bedre idéer for at drive et signifikant løft af iPhone-forsendelserne og accelerere opgraderings-cyklussen.” 

Det får du med iPhone SE
iPhone SE kommer med Apples A9-processor, NFC-chip og et kamera på 12 megapixel. Skræmen er på fire tommer, mens den er på 4,,7 tommer på en iPhone 6s.

Greg Joswiak, der er marketingsdirektør for iPhone hos Apple, forklarede under præsentationen, at der er en relativ stor efterspørgsel efter fire-tommer-telefoner.

Han kunne således fortælle, at Apple i 2015 solgte 30 millioner iPhones i fire tommer-størrelsen, omkring 13 procent af alle solgte iphones.

Læs også:

Her er Apples helt nye mini-iPhone

Hvilken Android-telefon kan du købe, som svarer til den nye iPhone SE?

Voldsom crashtest: Så hurtigt kan man smadre og drukne iPhone SE

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>