Han stod bag nogle af Apples vigtigste produkter: Nu siger han stop

Navnet Danny Coster siger dig måske ikke umiddelbart noget.

Men onsdag var navnet på alles læber, da kamera-producenten GoPro kunne annoncere, at virksomheden har hyret ham som ny designchef.

Danny Coster har gennem mere end 20 år været en helt central del af Apples berømte designteam, der har stået bag legendariske produkter som iPhone, iPad og iPod.

Nyheden om jobskiftet fik ifølge det amerikanske erhvervsmedie Business Insider GoPros aktie til at stige med 19 procent.

Står bag mange patenter
Siden 1995 har Danny Costers navn figureret på adskillige væsentlige Apple-patenter.

Ifølge Apple-mediet 9to5mac fremgår hans navn blandt andet af designpatenter for iPhone 4 samt Apples nye smart-keyboard til iPad Pro.

Læs også:  Apple fylder 40 år – her er de mest betydningsfulde øjeblikke i virksomhedens historie

Mister sjældent medarbejdere
Tabet af en enkelt medarbejder lyder måske ikke som noget særligt i en koncern, der i forvejen har tusindvis af højtkvalificerede medarbejdere ansat.

Men ikke desto mindre har Danny Costers jobskifte vakt stor opsigt.  

Det skyldes, at Apple succes historisk set har været drevet af design, og at designteamet har haft status som virksomhedens hjertekule.  

Designteamet består af 19 personer, der traditionelt har måtte finde sig i at stå i skyggen af Apple-stifteren Steve Jobs samt chefdesigner Jonathan Ive.

De fleste af teamets medarbejdere har arbejdet sammen i Apple siden midten af 1990′erne, og Danny Coster er den kun tredje person, der har forladt teamet i løbet af de seneste femten år. Den ene af de tre afgange skyldes i øvrigt dødsfald.

Det fremgår blandt andet af en artikel i Apple-mediet The Cult of Mac samt i et portræt af Jonathan Ive i det amerikanske magasin The New Yorker.



Ifølge Silicon Valley-mediet The Information har dynamikken i Apples vigtige designteamet ændret sig efter, at designchef Jonathan Ive (billedet) ikke længere har det daglige ansvar for teamet.

Annonce:


Denne form for loyalitet er ganske ekstraordinær i Silicon Valley, hvor de store virksomheder løbende jagter hinandens medarbejdere.

Kommer efter Ives jobskifte
Danny Costers skifte kommer mindre end et år efter, at Apples legendariske designchefen Jonathan Ive fik ny jobtitel.

I stedet overlod han daglige ansvar til Richard Howarth, der blev ny chef Apples industrielle design, og Allan Dye, der overtog ansvaret for Apples brugerflade-design. 

Ifølge Silicon Valley-mediet The Informations oplysningen har ledelsesskifte ændret dynamikken i design-teamet, hvilket kan være en medvirkende årsag til Danny Costers afgang.

Læs også: 
Apples chef-designer får nyt job: Forfremmelse eller retrætepost?

Apple-opfinder løfter sløret: Sådan føltes det at lave den første iPhone

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>