Intel vil indføre ny USB-type som standard – skal (måske) anvendes i stedet for 3,5 mm jackstik i nye iPhone 7



Intels arbejdspapir, hvor selskabets opridser dets planer om at satse på Type C-stik som erstatning for jackstik i alverdens smartphones, tablet-computere og andre enheder.

Intel har netop meddelt, at selskabet vil kaste sig over udviklingen af de nye USB Type-C-stik, som vi har set lanceret i 2015.

Teknologien levere både audio input og output og anvendes til opladning.

Hensigten er, at den på sigt helt skal erstatte de mini-jackstik, som vi i dag i stor stil anvender til vores hovedtelefoner og lignende.

Intel har ikke længere nogen fidus til de klassiske jackstik.

Ifølge selskabet vil der være mange fordele i at skifte helt i hele industrien til Type C-stikkene, som ligeledes kan anvendes til at oplade enheder.

Det betyder således, at Type C-stikkene kan anvendes både til afspilning og indspilning af både lyd og data samt til opladning, og det vil kunne forenkle det i dag påkrævede arsenal af forskellige ledninger og stik i meget stort omfang.

Hertil kommer, at USB Type-C-stikkene ikke er afhængige af at blive vendt på en bestemt måde for at passe, ligesom opladning og dataoverførsel er meget hurtig sammenlignet med nuværende teknologier.

Teknologien kan i den såkaldte USB 3.1 Gen1-version således levere op mod 5Gbps, mesn Gen2 kan levere 10Gbps.

I dag understøtter USB Type-C både analog og digitalt indhold, men det er Intels plan, at skiftet fra jackstik til Type C-stik skal fremme overgangen fra analog til digital.

Apple pønser måske på at skifte
Intel udmelding om at satse helt på USB Type-C-stik får næring fra det velorienterede japanske website Mac Otakara, der melder om, at Apple har planer om helt at droppe minijack-stikkene til fordel for Type C-stik i den kommende iPhone 7.

Ifølge japanerne vil Apple anvende Type C-stikkene – som Apple kalder for Lightning – til både lyd, data og opladning.

Angiveligt arbejder Apple sideløbende på at lancere Lightning-baserede øretelefoner, såkaldte EarPods.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>