Ny gratis app til Windows: Advarer dig når din email og onlinekonti er i risikozonen



En ny gratis app til Windows-folket får en del opmærksom i disse dage rundt omkring på nettet på grund af det koncept, den tilbyder:

Den kan give dig besked, hvis din email-adresse og dine online-konti er involveret i databrud hos forskellige online-tjenester.

Hacket?, som appen hedder, er udviklet af Lancelot Software og er gratis.

“Virksomheder hackes oftere og oftere. Denne app vil opfange, hvis nogen af dine email-adresser spottes i et databrud og give dig besked med det samme,” kan man blandt andet andet læse i app-beskrivelsen i Windows Store.

“Udstyret med denne information kan du ændre adgangskode(r) med det samme.”

Sådan fungerer det
Hacket? fungerer på den måde, at man indtaster sin email-adresse i appen, hvorefter den (eller de) indgår i monitoreringen.

Hacket? anvender Have i been pwned?-databasen, der tracker databrud og hele tiden opdateres med nye data fra aktuelle databrud.

Appen fylder 10.71 megabyte og findes til Windows 10 og Windows 10 Mobile.

Annonce:


En relevant service – hvis den fungerer
Hacket? får dog ikke de bedste anmeldelser i Windows Store.

Den er ganske vist kun anmeldt af 18 personer indtil videre, men de giver en samlet karakter på tre stjerner ud af fem mulige og flere skriver, at de ikke kan få appen til at fungere, som den skulle.

Ikke desto mindre er det interessant med sådan en tjeneste til at overvåge, om din mailadresse og onlinekonti er blandt de ramte ved store databrud.

Det giver også god mening at tilbyde at gøre ofrene opmærksomme på det med det samme, sådan som det er hensigten med Hacket? 

Senest har vi eksempelvis set, hvordan omkring en million danskeres mailadresser og passwords i disse dage bliver handlet på nettet efter et hackerangreb mod LinkedIn helt tilbage i 2012. Læs mere om den sag her.

Du kan selv teste Hacket?-appen ved at hente den i Windows Store her

Læs også:

Microsofts nye Windows Defender ATP: Virksomhederne skal bruge ny sikkerhedstjeneste

Ny stortest af antivirus-programmer: Så meget kraft trækker dit sikkerhedsprogram ud af maskinen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>