Ny printer vil forhindre dig i at bryde ophavsretten: Nægter at printe

Normalt skyldes et printerstop fastklemt papir eller manglende toner, men hvis IBM får sin vilje, kan du snart få betydeligt større problemer i printerrummet.

Big Blue har nemlig ansøgt om patent på en printer, som scanner hele din printopgave igennem i jagten på tekst og billeder, som du ikke må udskrive. Det skriver teknologimediet The register.

Leder efter regelbrud
Ifølge IBM’s amerikanske patentansøgning holder printeren simpelthen øje med, om du er uartig. Eller som der står i patentansøgningen:

“Hvis computeren genkender tekst, billeder eller formatering, der indikerer potentielt copyrightbeskyttet materiale, identificerer den det potentielt copyright-beskyttede materiale i filen.”

Sådan virker det
Idéen bag printeren er, at den sammenligner alle printopgaver med data på en ekstern server. Denne server huser en database over copyright beskyttet materiale.

Hvis der er et sammenfald mellem databasens indhold og det dokument, som du gerne vil udskrive, tager printeren højde for, om der er et specifikt antal tilladte print af det beskyttede materiale, eller om du helt må opgive at udskrive sanghæftet til din kusines konfirmation.

Det er som sådan ikke overraskende, at IBM har fundet en måde at bygge sådan en printer på. Men redaktionen glæder sig til at se, hvem der dog vil købe den.

Læs også:

It-opkomling mobber IBM i bitter patentstrid: I er et levn fra det 20. århundrede

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>