Amerikansk avis: I aften vil Apple lancere store nyheder til Siri

Nyheder om den digitale assistent Siri kommer til at spille en helt central rolle til Apples udvikler-konference, WWDC, der starter mandag aften.Â

Det skriver den amerikanske avis The Wall Street Journal. Avisen bekræfter dermed et af de mange rygter, der har floreret op til konferencen.

Ifølge Wall Street Journal vil Apple i aften annoncere, at Siri bliver gjort tilgængelig for app-udviklere, der kan integrere deres egne apps med Siri.

Det betyder, at det eksempelvis bliver muligt at bruge Siri til at bestille en Uber eller foretage et check-in i et flyselskabs app.

Samtidig vil Apple også langt om længe lancere Siri til Apples Mac-computere. Noget som også længe har floreret på rygteplan. 

Læs ogsÃ¥: Apples store udvikler-konference begynder mandag – dette kan vi forvente

Apple laver kursskifte 
Apple lancerede Siri allerede i 2011, men har indtil nu undladt at åbne den stemmestyrede assistent for app-udviklere.

Når Apple nu alligevel gør det muligt, kan det hænge sammen med at andre it-giganter har gjort store fremskridt med deres digitale assistenter.

Især Amazon har fået stor succes med sin digitale assistent Alexa, som udmærker sig ved netop at gøre det muligt for app-udviklere at integrere deres apps med Alexa. 

Med Alexa er det såeldes allerede muligt at bruge stemmestyringen til at bestille en Uber, få oplæst tv-programmet eller bestille en pizza.

Intelligent højtaler på vej?
Oplysningerne om nyhederne til Siri har tidligere været reporeret af Silicon Valley-mediet The Information, der samtidig har kunne fortælle, at Apple også arbejder på en højtaler, hvor Siri er indbygget.

En højtaler, der formodentligt vil have store lighedspunkter med Amazons meget omtalte Echo-højtaler og Googles Home-højtaler, der blevet lanceret til Googles udviklerkonference i sidste måned.

Det ventes dog ikke, at Apple vil annoncere en højtaler allerede til dette års udvikler-konference.

Apple tog forskud på konference
Konferencen bliver skudt i gang klokken 19 mandag aften, men allerede som optakt til konferencen har Apple lanceret en række nyheder.

I sidste uge annoncerede Apple en række ændringer i reglerne til App Store, der betyder, at udviklerne nu kan lave apps, der baserer sig på en abonnementsordning.

Læs også:
Godt nyt til app-udviklerne: Apple åbner for helt nye muligheder i App Store 

Apple slipper Siri løs overalt: Snart kan du tale med din Mac

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>