Asus lancerer nye Windows-computere – kommer uden crapware

Hvis du er træt af at skulle slette et hav af ekstraprogammer, når du køber nye computere, så kommer Asus nu til undsætning.

Firmaet lancerer nemlig en ny serie af computere, der kommer uden tredjepartsprogrammer – det vi almindelige forbrugere kalder bloat- eller crapware.

I første omgang er det kun Asus’ CoreM-computer, Zenbook UX305(CA), der kommer uden nogle former for ekstra programmer.

Ren som en nyvasket barnenumse. Den sættes til salg hos Power, Dustin, CDON, Webhallen og ComputerCity.

“Vi har noteret os, at dette er et ønske fra markedet, specielt blandt vores mest computerinteresserede kunder, og vi er glade for at kunne lancere dette koncept i de nordiske lande,” forklarer Stinè Jespersen, Marketing Manager, ASUS Nordic, i en pressemeddelelse.

Microsoft Signature Edition
Asus er ikke det eneste selskab, der tilbyder computere uden ekstra, forudinstalleret software.

Microsoft har i en årrække haft sin Signature Edition-serie, en serie af computere fra forskellige producenter uden crapware, som Microsoft sælger via sine amerikanske butikker og webstore.

Men tilbage i marts lancerede Microsoft også Signature Edition i Danmark igennem Elgiganten. Her kan du købe en række computere uden crapware, og ifølge Martin Thorning Hansen, Windowschef i Microsoft Danmark, er netop crapware med til at skabe en negativ diskurs omkring Windows-maskiner.

“Det er et af de kritikpunkter, vi oftest hører om Windows: At Windows med tiden bliver langsommere og begynder at crashe, og det er ofte den ekstra software, som producenterne installerer på deres computere. Derfor har vi lavet Signature, så der er ikke nogen unødvendige processer, som står og trækker unødvendigt på computerens ressourcer og gør den langsom,” udtalte Martin Thorning Hansen i forbindelse med lanceringen af Signature Edition i Danmark.

Har du overvejet at købe en Signature Edition eller en Asus-computer i Pure-serien? 

Læs også: Derfor bliver iPad Pro aldrig så god som en pc

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>