Banker med dårlig it-sikkerhed kan blive smidt ud af det vigtige globale betalings-system

Banker med dårlig it-sikkerhed risikerer at blive smidt ud af det globale betalings-samarbejde Swift, der for tiden tæller omkring 11.000 banker verden over.

Swift anvendes til penge-overførsler mellem internationale banker, og der føres dagligt omkring 25 millioner beskeder og mange milliarder kroner gennem det.

Beskeden kommer fra Swifts administrerende direktør, Gottfried Leibbrandt, efter den internationale bankverden har været præget af en række hacker-angreb – ikke mindst i Asien, hvor Swift er blevet anvendt som kanal for hackerne til at suge penge ud.

“Det er slut med de dage, hvor man røvede banker ved hjælp af pistoler og flammekastere. Nu sker det fra en pc, og det ændrer spillet fuldstændigt,” siger han til Financial Times.

Skal ikke være på netværket
Han peger på, at det er vigtigt, at alle banker på netværket har fokus på høj it-sikkerhed omkring Swift-systemet.

“Ellers kan vi sige, at man ikke bør være en del af netværket,” siger han.

Ifølge ham er der både fordele og ulemper ved at smide banker med dårlig it-sikkerhed ud af samarbejdet.

Balancegang
“Fordelen er, at det gør det klart, at alle medlemmer af netværket lever op til nogle minimums-standarder. Ulempen er, at vi risikerer at føre brugere ud i usikre kanaler, hvis vi håndhævet det for hårdt,” siger han til avisen.

Gottfried Leibbrandt peger på, at det samlede antal brud på it-sikkerheden i hele det globale netvæk er under 10 stykker.

“Man kan ikke stoppe det helt. Der vil komme flere angreb, og nogle af dem vil være succesfulde. Men håndterer man sikkerheden ordentligt, kan man gøre angrebene til irritations-momenter, der er til at håndtere fremfor livstruende situationer.”

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>