Fire sikkerhedsprodukter gør rent bord i stor antivirustest

Antivirusproducenterne klarer sig ganske udemærket, når de måles i laboratoriet.

Hele fire leverandører af sikkerhedsprodukter har således gjort rent bord i denne måneds statustest fra testhuset AV-Comparatives, der er en uafhængig organisation, som ser sikkerhedsprodukterne efter i sømmene.

Læs også: Morten Mogensens firma blev forsøgt svindlet, men snød selv svindleren: “Vi tager det som en oplevelse”

Hver måned sendes de nyeste trusler og problemkoder gennem testprogrammerne for at se, om producenterne følger med i udviklingen, hvilket er nødvendigt fordi, der kommer nye trusler i hobetal.

AV-Comparatives kalder konceptet for real-world protection test, altså en testform, der skal simulere sikkerhedsudfordringerne ved det daglige bruge af computeren.

Denne gang er der sendt 350 nye malware-koder gennem testprogrammerne, der afvikles på en Windows 7 Home Premium 64-bit-maskine med service pack 1 og opdaterede tredjepartprogrammer som Adobe Flash, Reader og Java.

Det er ikke alle sikkerhedsproducenter, der ønsker eller kan være med i testen, så det er ikke en komplet test.

Der er dog 19 leverandører med, og de testes hver måned, hvilket giver en kontinuerlig oversigt over hvilke programmer, som klarer sig godt.

Fokus i denne test har været på detektionsrate, altså, hvor mange procent af de ondsindede koder programmerne kan opdage og behandle.

Læs også: Ramt af ransomware: Den dag hackere krypterede 8.000 dokumenter på Aage Krogsdams computer



Den grønne farve markerer, at de ondsindede koder er fanget. Den stiblede linje nederst er antallet af falske positiver. Kilde: AV-Comparatives.

Annonce:


Fire vindere
Denne gang har hele fire programmer gjort rent bord, to endda helt uden falske positiver. Der er altså ikke blæst alarm uden grund.

Trend Micro og F-Secure har fundet alle truslerne, men har dog haft henholdsvis syv og 15 falske positiver.

Microsoft har kæmpet sig lidt op ad rangstigen igen efter flere resultater i den helt tunge ende.

Læs også: Stortest af antivirusprogrammer: Microsofts sikkerhedsprogram havner helt i bunden

Redmond-giganten har i øvrigt åbnet en dør på klem for at give lidt støtte til Windows Defender.

I den seneste testversion af Windows (Windows 10 Build 14352) er der nemlig dukket en ny funktion op, som giver brugeren mulighed for både at anvende Windows Defender samt et tredjeparts-sikkerhedsprogram aktivt på den samme maskine.

Men det er altså stadig i testversionen. Du kan læse mere om det her: God nyhed til dem, der vil gå med livrem og seler: Du kan bruge to antivirusprogrammer samtidig

Du kan selv klikke forbi AV-Comparatives webside (PDF), hvor du på en interaktiv grafik kan vælge forskellige parametre for, hvordan de forskellige programmer skal sammenlignes med hinanden.

Læs også:
Morten Mogensens firma blev forsøgt svindlet, men snød selv svindleren: “Vi tager det som en oplevelse”

Ramt af ransomware: Den dag hackere krypterede 8.000 dokumenter på Aage Krogsdams computer

Vil du betale ransomware-løsepenge? Her er svaret fra danske it-folk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>