I produktion: Lillebitte SSD kan rumme 512GB data og overføre en full HD-film på tre sekunder


Samsung sætter produktionen i gang af det, der nu bliver verdenshistoriens mindste, masseproducerede SSD-enhed med 512GB lagringsplads.

Den lillebitte SSD vejer blot 2,3 gram og har en størrelse på 20×16 mm. Den er udviklet specielt til at blive anvendt i ultra-tynde notebook-computere.

Ifølge Samsung er den lille SSD en kombination af Samsungs egen 48-lags 256-gigabit V-Nand flash, en 20-nanometer 4Gbit LPDDR4 mobil dram-chip og en Samsung-controller.

Slankere computere
Den lille hukommelses-chip hedder PM971-NVMe.

“Introduktionen af denne lille-skala SSD vil hjælpe globale pc-selskaber til at udvikle slankere og mere stilige enheder og samtidig give forbrugerne mulighed for at få et mere tilfredsstillende computer-miljø,” lyder det fra Samsung.

Almindelige notebook-SSD’er er typisk baseret på serielle ATA-forbindelser.


Sådan er det imidlertid ikke med denne nye SSD, der med sin række af I/O-spor kan installeres direkte på motherboardet.

Det øger ifølge Samsung outputtet markant.

Ifølge selskabet slår den lille SSD nemt og elegant de hastigheder, som en SSD kan opnå via SATA 6Gbps-interfacet. På den lille SSD ligger læse-hastigheden på omkring 900MBps, mens skrivehastigheden ligger på cirka 1.500MBps.

Det betyder, at den lille SSD kan overføre en full-HD-film på cirka fem gigabyte på omkring tre sekunder, mens download vil tage cirka seks sekunder.

Ifølge Samsung sker den lynhurtige overførsel ved hjælp af Samsungs såkaldte TurboWrite-teknologi, der anvender en metode, hvor der skabes en buffer under skrivningen, som ny data læses ind i.

Samsung meddeler, at PM971 også vil blive produceret i en version med 256GB samt en version med 128GB lagerplads.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>