It-chefer ‘glemmer’ at fortælle topledelsen om sikkerhedsbrud

Topledelsen er ikke interesseret i it-sikkerhed.

Den sætning hører man ofte.

Men en ny rundspørge blandt it-folk viser også, at kommunikationen heller ikke altid fungerer den modsatte vej, altså fra it-afdelingen til cheferne.

I en undersøgelse fra VMware, der er foretaget blandt 1.700 it-beslutningstagere og 3.500 medarbejdere fra virksomheder med over 1.000 ansatte i flere lande, herunder Danmark, kan man således læse at:

Mere end en tredjedel af it-chefer i Norden, 34 procent, indrømmer, at de faktisk ikke har oplyst den overordnede ledelse om et alvorligt brud på virksomhedens datasikkerhed.

Kommunikationsbrist mellem it-afdelingen og resten af virksomheden kan således resultere i nedprioritering af sikkerhedstiltagene i virksomhederne på grund af manglende viden om, hvad der rent faktisk sker.

Også selv om It-cheferne vurderer (76 procent), at det er sandsynligt eller meget sandsynligt, at deres virksomhed bliver udsat for et angreb inden for de næste tre måneder.



34 procent af it-cheferne i Norden har ikke fortalt topledelsen om sikkerhedsbrister. Kilde: WMvare.

Chefen har ansvaret
På den anden side mener mange af medarbejderne, at it-sikkerheden er forankret hos direktøren.

Omkring en fjerdedel af it-afdelinger og medarbejdere i Norden mener, at det er den administrerende direktør, der bør holdes ansvarlig for markante brud på datasikkerheden.

“Kommunikationsbrist mellem virksomhedsledere og it-chefer er betegnende for den bagvedliggende udfordring i forhold til it-sikkerheden,” siger Lars-Bo Klausen, landechef for VMware Danmark om tallene med henvisning til, at undersøgelsen indikerer, at dem, som holdes ansvarlig for virksomhedens it-sikkerhed, ikke altid har et klart billede af de risici, som it-sikkerhed udgør.

Kommunikationen mellem it-afdeling og chefgangen er altså stadig en flaskehals for it-sikkerhed, lyder en af hovedkonklusionerne i rapporten.

Rundspørgen er foretaget i Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Holland, Belgien, Italien, Rusland, Mellemøsten, Sverige, Norge og altså Danmark i marts 2016.

Læs også:
Ny liste over 50 landes it-sikkerhed: Så sårbar er Danmark over for angreb

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>