Kinesere tester verdens første passagerdrone – se den potente maskine her

I den amerikanske delstat Nevada er et kinesisk dronefirma gået i gang med at testflyve verdens første passagerbårne drone, efter selskabet har fået de amerikanske myndigheders blåstempling af projektet.

Det drejer sig som den kinesiske dronevirksomhed EHang, som sender sin flyvende passagerdrone – eller minihelikopter – i luften.

Passagerdronen ved navn EHang 184 kan flyve knap 100 kilometer i timen i 23 minutter, hvilket svarer nogenlunde til en tur mellem København og Roskilde henover morgentrafikken.

Destinationen bestemmes ved indtastning på dronens dertilhørende smartphone-app, hvorefter der i test-dronen er plads til flyvende befordring af en passager.

Det skriver Las Vegas Review Journal.

Håber på taxi-droner
Testflyvninger i Nevada er endnu ikke skemalagt i detaljer.

Det er dog ganske vist, at det kinesiske droneselskab med 340 millioner venture-kroner i ryggen får hjælp til sine tests og videreudvikling af sin passagerdrone hos Nevadas Institut for Autonome Systemer.

Kineserne og amerikanerne mødte hinanden forbrugerelektronikmessen CES i Las Vegas.

“Vi vil hjælpe dem med at få indsendt de nødvendige testresultater og rapportere til den føderale luftfartsadministration og den slags. Dette er en stor aftale for EHang og for os og staten Nevada, fordi det hjælper dem med at få testet og valideret deres system.”

Sådan beskriver forretningsudviklingschef Mark Barker fra Nevadas Institut for Autonome Systemer situationen, hvor de amerikanske myndigheder på længere sigt håber på at kunne indføre decidere drone-taxier som en del af Nevadas transportsystem.

Se dronen her
Testflyvningerne forventes at blive sendt i luften senere på året, når de to parter inden for den kommende måneds tid har nedfældet detaljerne i deres partneraftale.

Du kan i videoen herunder se, hvordan EHang præsenterer sin passagerdrone: 

Læs også:
Her er de nye regler for at flyve med drone: Krav om kørekort og nummerplader

To mænd arresteret: Forsøgte at drone-smugle porno og stoffer ind i fængsel

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>