Robotterne kommer: Hver fjerde dansker frygter at miste jobbet til en robot

Robotterne og den kunstige intelligens kommer, og den udvikling kan danskere på jobmarkedet godt mærke.

Flere frygter således at miste deres job til en robot, viser en undersøgelse foretaget af it-konsulenthuset Avanade, som ejes af verdens største it-konsulenthus Accenture.

24 procent af den arbejdende befolkning udtrykker i undersøgelsen bekymring for, at robotter eller kunstig intelligens vil overtage deres jobs inden for fem år.

Undersøgelsen viser også, at knap to tredjedele af befolkning er i visse grader er bekymret for den generelle digitale og teknologiske udvikling, som vores samfund undergår i disse år.

Avanade har i undersøgelsen spurgt 1.000 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 18 til 75 år fra Epinions Danmarkspanel i starten af foråret.

Læs også: It-udviklere frygter at blive erstattet af kunstig intelligens

Kan tiltrække talenter
De danske bekymringer over at miste jobbet til en form for robot eller kunstig intelligens er der dog ikke den store grund til, hævder Avanade.

For selskabets har også spurgt 500 topledere og it-beslutningstagere i ni lande som Tyskland og Storbritannien om, hvorvidt der kunne komme massefyringer som et led i en digitaliseringsproces.

Annonce:


Her lyder svaret, at det store flertal af lederne ikke forventer at fyre menneskelig arbejdskraft.

Derimod er det ledernes håb, at digitaliseringen og dens muligheder åbner for, at de kan tiltrække og fastholde talentfuld arbejdskraft, og at virksomhederne kan blive mere effektive og dermed konkurrencedygtige, når it-værktøjerne gør det nemmere og hurtigere at løse arbejdsopgaver.

Kræver omskoling
Heri ligger der dog forventning, at medarbejderne selv ønsker og er i stand til at opgradere til kvalifikationer til at håndtere digitaliseringsværktøjerne.

Således mener 91 procent, at medarbejderne i høj grad skal omskoles i takt med, at de nye teknologier bliver mere udbredte. 

Ikke alle er dog lige positive om udviklingen på jobmarkedet, når det kommer til robotter og intelligente it-systemer, som du kan læse mere om her:

Topøkonom: Umuligt at leve af digitale tjenester – de vil ødelægge vores arbejdsmarked

Læs også:
Bill Gates: Derfor bør du være bekymret for kunstig intelligens

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>