Snart kan dine tommelfingre slappe af: Stemmestyring klar til det store gennembrud

Vores styring af og interaktion med smartphones, tablets og computere vil over de kommende år blive langt mere baseret på stemmestyring.

Sådan lyder vurderingen fra analysefirmaet ABI Research, der vurderer, at vi i langt højere grad kommer til at have naturlige samtaler med de digitale enheder, end vi har været vant til.

“ABI Research forudser, at forbrugere, der aktivt anvender stemme-funktionalitet på månedlig basis, vil vokse til over en milliard i 2021, en årlig vækst på 80 procent,” skriver analysefirmaet.

“Smartphones er som regel de første enheder, folk tænker på i relation til stemme-input og -genkendelse. Men væksten i smart glasses og smart home devices vil sætte fart på denne trend fremadrettet,” udtaler Eric Abbruzzese, senioranalytiker hos ABI Research.

Mange muligheder både privat og professionelt
Analysen er blandt andet baseret på, at flere og flere virksomheder vil komme til at udnytte mulighederne for at styre computere med stemmen – eksempelvis i sundhedssektoren, byggebranchen og hos energiselskaberne.

Nye åbne API’er vil gøre det muligt at udvikle meget industrispecifikke løsninger på området, lyder det.

På forbruger-fronten kender vi allerede løsninger som Apples Siri og Microsofts Cortana, men også Amazons Echo og Googles Home venter ABI Research sig meget af i de kommende år.

Stemmestyring vil ikke mindst få stor betydning i forbindelse med smart glasses og augmented reality, hvor stemmen er langt mere oplagt til at navigere og styre med med, end hænderne er.

Læs også:

Apple slipper Siri løs overalt: Snart kan du tale med din Mac

Microsofts Cortana får nye vilde funktioner – og danske Windows-brugere får en endnu længere næse

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>