Uber vil bruge smartphone-sensorer til at overvåge sine chauffører

I fremtiden vil Ubers app anvende sensorerne i brugernes telefoner til at fange dårlige chauffører.

Det skriver det amerikanske medie Buzzfeed, som kan fortælle, at Ubers app i fremtiden vil måle Uber-bilernes navigation, acceleration og udsving på vejbanen. Disse data kan bruges til at fastlå kvaliteten at de enkelte chaufførers kørsel. 

I fremtiden vil chaufførerne dagligt få en notifikation i deres app, der giver dem karakterer for deres kørsel og sammenligner den med andre chaufførers kørsel

Vil kortlægge mønstre
Ifølge Buzzfeed vil Uber ved at kortlægge mønstre i chaufførernes kørsel kunne opbygge et advarselssystem, der kan identificere chauffører, der har en upåregnelig og direkte farlig kørsel.

Uber vil eksempelvis kunne fange chauffører, der accelererer eller bremser unormalt kraftigt.

I sidste ende kan denne viden også bruges i programmeringen af selvkørende bilerne, som Uber for nylig begyndte at teste.

Læs også: Her er Ubers nye selvkørende “superhelte-bil” 

Kan efterprøve kundeklager
Passagerne, der kører med Uber, kan efter hver tur give chaufføren karakter, og hvis chaufførnes karakter er tilstrækkeligt dårlig, kan en chauffør blive forhindret i at køre Uber i fremtiden.

Men Uber vil ifølge Buzzfeed bruge den nye funktion til at dobbelttjekke anmeldelser, der er begrundet i dårlige kørsel.

Buzzfeed skriver ligeledes, at Uber er klar over, at nogle af tjenestens chauffører sidder med deres telefoner i hånden eller i skødet under kørslen. Den slags adfærd vil Uber også være i stand til at registrere i fremtiden.

Den nye funktion er i første blevet udrullet i USA på forsøgsbasis. 

Læs også: 
Uber-chef: De selvkørende biler kommer, før du tror det

Danske Uber-chauffører frygter slet ikke at blive overflødiggjort af selvkørende biler

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>