Hvem taler du egentlig med på nettet? Ny åben signatur-standard skal sikre lettere digitale underskrifter

Hvordan ved du, at dem, du laver aftaler med på nettet, egentlig er hvem de udgiver sig for at være?

I Danmark har vi NemID til digitale underskrifter og identifikation.

NemID er ikke uden problemer, men på globalt plan mangler der endnu en egentlig fælles ramme, som kan bruges til juridisk bindende aftaler.

Tænk bare hvor nemt du med en digital underskrift vil kunne sortere i alle email-henvendelserne fra de nigerianske prinser, som har brug for din hjælp med at få 25 millioner dollar overført til et land, som tager bankhemmeligheden alvorligt.

I et forsøg på at løse problemet – og nok også mere seriøse problemer – har Adobe offentliggjort en ny europæisk sammenslutning – Cloud Signature Consortium – der består af brancheudbydere og universiteter med speciale i elektronisk signatur, der netop skal skabe en ny standard inden for digitale signatur.

Digitale underskrifter til mobilen
En af konsortiets målsætninger er at arbejde for, at digitale underskrifter også let kan anvendes på mobile enheder.

For mens mobil-brugen er eksploderet de seneste år, så er mange certifikat-baserede ID’er gemt på en fysisk enhed som for eksempel en USB-enhed eller et smart card.

Disse løsninger er imidlertid svære at anvende på tablet-computere eller telefoner. 

Konsortiet vil til at begynde med fokusere på EU, men stiler efter at bygge et globalt netværk af branche-bidragsydere og har til mål at lancere nye standardspecifikationer ved udgangen af 2016, hvorefter de første cloud-baserede implementeringer vil følge.

Du kan læse mere om arbejdet for en åben signatur-standard her.

Læs også: Smart underskrift: Tag et billede af din autograf og brug det som digital signatur

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>