It-gigant betaler 132 millioner kroner i erstatning til kvinder for køns-diskrimination

Den amerikanske chip-kæmpe Qualcomm betaler 132 millioner kroner i erstatning til 3.290 tidligere og nuværende kvindelige ansatte.

Det sker i et forlig, der lukker det masse-søgsmål, som de kvindelige medarbejdere havde anlagt mod selskabet med beskyldninger om køns-diskrimination.

Søgsmålet er blevet anlagt af syv kvinder, hvoraf blot en enkelt stadig arbejder i Qualcomm.

I sagen har de kvindelige medarbejdere anført, at de har fået mindre i løn end mandlige medarbejdere i samme funktioner, ligesom de mener, at de mandlige medarbejdere har haft langt nemmere ved at blive forfremmet end dem selv.

De 3.290 kvinder, der har sagsøgt selskabet, har alle haft deres daglige gang i selskabets amerikanske faciliteter under fællesbetegnelsen STEM (science, technology, engineering, math).

15 procent af lederne er kvinder
Ifølge søgsmålet har de haft langt sværere ved at blive forfremmet end deres mandlige STEM-kolleger.

De mener de underbygges med, at blot 15 procent af lederne i afdelingen er kvinder.

Ifølge kvinderne skyldes det, at Qualcomms forfremmelses-politik er lagt an på anbefalinger, hvor lederne – hvoraf de fleste altså er mænd – selv skal pege på de underordnede, som de ønsker forfremmet.

“Der findes ikke et system, hvor en ansat kan pege på sig selv til en forfremmelse. Et overvældende flertal af ledere, der kan forfremme ansatte, er mænd,” hedder det i søgsmålet.

Qualcomm meddeler i forbindelse med forliget, at selskabet går op i at behandle dets ansatte ‘retfærdigt og lige.”

“Selv om vi har meget stærke modargumenter mod beskyldningerne, har vi valgt at fokusere på fortsat at indføre meningsfulde forbedringer i vores interne programmer og processer mod en ligeværdig arbejdsstyrke,” lyder det fra selskabets øverste pr-chef, vice president Christine Trimble.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>