Bærbare computere med SSD’er vinder frem: Sådan går det i kampen mellem SSD og HDD

Kampen mellem hard disk drives (HDD) og solid state drives (SDD) har efterhånden stået på længe, men nu tyder meget på, at SSD’erne for alvor er ved at få bedre fat i markedet.

Bærbare computere med SSD’er bliver nemlig et mere og mere almindeligt syn, og snart sælges der flere bærbare med en SSD end med en traditionel harddisk.

Det er vurderingen i en ny rapport fra analysefirmaet TrendForce.

Blandt andet skriver analysefirmaet, at der vil være en SSD at finde i over 30 procent af de solgte bærbare ved udgangen af 2016, og at det kan være steget til over 50 procent i 2018.

Tidligere har SSD-udbredelsen været bremset af ustabile priser og problemer i produktionen og distributionen af SSD’erne.

Det er der dog nu kommet bedre styr på, og blandt andet derfor kunne TrendForce registrere en stigning på 24 procent i SSD-forsendelserne fra første til andet kvartal i år.

Læs også: Se de vilde prisdyk: SSD’er fortsætter med at falde i pris

Analysefirmaet forventer en noget lavere vækst her i tredje kvartal, men overordnet set bliver der altså sendt flere og flere SSD’er på markedet, når vi taler bærbasre computere.

Trendforce forventer denne udvikling:


Annonce:


Det har længe ligget i kortene, at SSD’erne i ikke mindst almindelig forbrugerelektronik ville vinde over de traditionelle harddiske.

Når det alligevel har trukket noget ud med udbredelsen af SSD’er i bærbare computere, skyldes det både, at priserne er forblevet relativt høje, og at man typisk får markant mindre lagerplads for prisen med en SSD i forhold til en harddisk.

Samtidig mindskes behovv for lokal lagerplads dog også med de mange tjenester til cloud-storage, der efterhånden findes på markedet.

Også hvad angår cloud-storage får man hele tiden mere for pengene.

Det kan du læse meget mere om her:

Cloud-storage: Det koster det hos Apple, Google, Microsoft, Dropbox og Amazon

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>