Monthly Archives: March 2016

Microsoft på vej med indbygget adblocker i Edge-browseren

Microsoft er på vej med en indbygget adblocker i en kommende version af selskabets Edge-browser.

Sådan lyder det fra Microsofts store udvikler-konference, Build, der i disse dage løber af stablen i San Francisco.

Microsoft har under en session på Build fremvist de kommende planer for de næste versioner af Edge.

Her fremgår det, at Microsoft i browser-version 4682811 vil indføje en adblocker: “Build ad blocking features into the browser,” lyder det kort og godt i Microsofts road map for Edge.

Dermed står Microsoft til at blive den anden af de førende browser-leverandører, der indbygger adblocking i browseren.

Den første er norske Opera, der fornylig indføjede ad blocking-funktionaliteter i browseren.

Det kan du læse mere om her: Opera-browseren får indbygget adblocking – sender surf-hastigheden i top

I Apples Safari og Mozillas Firefox kræver ad blocking installering af plugins, men Opera har bedyret, at plugin-versionerne er langt mindre effektive end indbygget ad blocking.

Apple har således også indlemmet adblocking i nyeste version af Safari på mobile enheder.

Google er omvendt meget glad for annoncer, da 90 procent af selskabets betydelige omsætning bliver hentet hjem på netop annoncer.

Edge er meget mere udbredt end Opera, og indlemmer Edge først adblocking i browseren, kan det få stor betydning for markederne.

Det er uklart, hvornår præcist Microsoft venter at lancere den pågældende version af Edge, ligesom vi ikke ved, hvor langt Microsoft vil gå i blokeringen af annoncer og lignende.

Microsoft har tidligere i Edge-forgængeren Internet Explorer anvendt den såkaldte TPLs-funktionalitet. Det står for ‘Tracking Protection Lists’.

TPLs skulle øge privacy-beskyttelsen i browseren og havde den bi-funktion, at den derved blokerede mange annoncer.

TPLs var imidlertid ret kontroversiel dengang, i det Microsoft selv har haft stor nytte af netop annoncer og lignende.

Læs også:

Opera-browseren får indbygget adblocking – sender surf-hastigheden i top

Online-reklamekonge: Adblockers er et angreb på ytringsfriheden

Yahoo til brugere: Sluk adblocker eller vi blokerer for adgangen til din mail

Posted in computer.

Microsoft bygger Linux-funktioner ind i Windows 10

Microsoft afholder i øjeblikket udviklerkonferencen Build, som Computerworld deltager på sammen med tusindvis af udviklere.

Konferencen har afsløret en stribe nyheder for Windows 10, Blandt andet om den digitale assistent Cortana og Windows Hello. Det er Microsofts egne kæledægger, og det er derfor ikke den store overraskelse, at der justeres i dem.

Læs også: : Stor “Redstone”-opdatering til Windows klar til sommer: Her er nyhederne

Det er til gengæld et samarbejde med Canonical, som er firmaet bag Linux-distributionen Ubuntu. Et samarbejde mellem åben og lukket kildekode, der for kort tid siden ville være utænkeligt.

Men det er det altså ikke længere.

Charmeoffensiv over for Linux-folket
Selskabet har samarbejdet med Canonical for at kunne kode Ubuntu binærfiler direkte i Windows.

Ikke virtuelt eller som emulator. Kommandolinje-værktøjet Bash bygges direkte ind i Windows 10, der får indbygget understøttelse af visse Linux-funktioner.

Det er endnu et trin i Redmond-fabrikkens charmeoffensiv over for Linux-folket.

Blandt andet har selskabet åbnet for SQL server og Visual Studio til Linux. Red Hat Enterprise Linux er eksempelvis også en ønsket partner i Microsodts sky, Azure.

Læs her: Microsoft rykker mod Linux: Kronjuvelen SQL Server klar i Linux-version

Microsoft fortæller på denne blog om tiltaget, hvor Microsoft-manden Scott Hanselman beskriver hvilke funktioner, som udviklere kan forvente i Windows 10.

Integrationen mellem de to tidligere fjender ventes at komme sammen med en stor Windows 10-opdatering til sommer.

Mere om opdateringen her: Stor “Redstone”-opdatering til Windows klar til sommer: Her er nyhederne

Du kan læse mere om Bash i Windows 10 her.

Læs også:
Nyt Windows-redskab omdanner gamle Windows-programmer til Windows 10-apps

Posted in computer.

Sådan er det at køre igennem Danmark i en selvkørende lastbil



To selvkørende lastvognstog – såkaldte platoons – kørte i går den 30. marts gennem Danmark i et testforsøg, der skal afprøve mulighederne i moderne teknologi brugt til transport.

Vi mødte lastbilerne på en rasteplads i Karlslunde, og fik en forklaring på, hvordan de virker samt et kig på chaufførens digitale arbejdsplads.

Den historie kan du læse her: Vi stod klar ved ankomsten: Førerløse lastbiler indvaderer de danske motorveje

Du kan også se billeder fra bilerne her: Galleri: Se de digitale og førerløse lastbiler i Danmark

Vi forlod vogntoget, da det kørte afsted fra Karlslunde ved København igen, men det gjorde Finn Bjerremand, der er teknisk konsulent hos DTL Danske Vognmænd (DTL), ikke.

Han fik lov til at køre med i en af bilerne.

Finn Bjerremand, hvad var din oplevelse af at sidde i en af de teknologiske lastbiler?

“Det første man bemærker, er, at de kører utrolig tæt. Det skal man lige vænne sig til. Men det er ikke utrygt. Det virker som en stor digital hånd, der sørger for, at man hverken kommer for tæt eller langt fra den forankørende. Når man først er blevet fortrolig med den fornemmelse, så glider det bare” fortæller han til Computerworld efter køreturen.

Hvordan oplevede du chaufførens nye rolle. Var den anderledes end i en normal lastvogn?

“I testen skal chaufføren fortsat styre lastbilen som normalt, så den øverste del af hans krop gør som normalt. Men han bruger slet ikke benene, når bilen kører over 30 kilometer i timen. Disse funktioner styres fra den forreste bil.”



Kontrolcentrer i lastbilerne styres via en tablet. Foto: Nicolai Devantier.

Annonce:


Kommer indenfor fem år
Så selve styringen af lastvognen er som normalt?

“Ja. Man kan sagtens styre bagvedkørende biler med den teknologi, som man har i dag, men det var ikke formålet med denne test. Denne test handlede blandt andet om at bruge en lidt mere avanceret version af Adaptive Cruise Control (ACC), som man måske kender fra sin personbil, på en ny måde, hvor der i stedet køres helt tæt,” siger Finn Bjerremand.

Adaptive Cruise Control er en teknologi, som med en radar kan måle afstanden til de omkringliggende biler, så afstanden holdes, og bilerne ikke støder sammen.

Ligeledes testede chaufførerne Automatic Break Control, der sender et trådløst signal til de andre lastbiler, som automatisk bremser, når den forreste lastbils chauffør trykker på bremsen.

“Når bilerne er forbundet, så trædes der på bremsen i alle bilerne fra den forreste bil. Ligeledes med fart og gearskifte.”

Hvordan vurderer du som teknisk fagmand potentialet af denne type transport?

“Det, der i første omgang er drivkraften for vognmændene, er muligheden for at spare brændstof, og det er en vigtig faktor for udviklingen, at der kan spares penge. Blandt andet derfor er denne type transporter vejen frem. Men der er nogle punkter, der skal afklares i branchen.”

Annonce:


Hvilke områder er det, der skal afklares?

“Der er tre punkter. For det første skal der vælges en teknologi-platform. En standard som alle anvender. Volvo og Scania, der kørte gennem Danmark, har eksempelvis ikke en fælles teknologi i bilerne,  som kan kommunikere sammen, og det er et problem,” siger han og fortsætter:

“Så skal lovgivningen være på plads og sidst men ikke mindst, skal transportbranchen have nogle fælles regler eksempelvis i forhold til afregning mellem bilerne. Det første bil bruger mere brændstof end de efterfølgende, og det vil vedkommende nok gerne have afregnet med resten af karavanens deltagere. Der skal aftales nogle fælles spilleregler.”

Hvornår tror du, at bilerne kommer på vejen i denne form?

“Hvis lovgivningen kommer på plads, så er jeg sikker på, at der inden for tre til fem år køres på denne digitale måde,” vurderer teknisk konsulent Finn Bjerremand.

Læs også:
Galleri: Se de digitale og førerløse lastbiler i Danmark

Vi stod klar ved ankomsten: Førerløse lastbiler indvaderer de danske motorveje

Galleri: Se de digitale og førerløse lastbiler i Danmark

Her har Internet of Things for længst bidt sig fast: Sådan anvender en traktor internet, sensorer og anden smart teknologi

Galleri: Her er en gigantisk rullende gadget proppet med smart it

Nu får de selvkørende biler deres helt egen motorvej

Posted in computer.

Fyrer 282 medarbejdere: Kun otte Fona-butikker overlever

Første forsøg på at sælge resterne af den kriseramte elektronikkæde Fona er faldet til jorden. Oprindeligt var det planen at finde en køber, der ville drive 31 af Fonas oprindelige 56 butikker videre.

Men advokat Ole Borch, som de seneste fire uger har arbejdet med på at rekonstruere Fonas forretning oplyser, at man nu arbejder ud fra en model, hvor kun otte butikker overlever.

Han understreger dog, at der ikke er truffet endelige beslutning om, hvordan et eventuelt fremtidigt Fonas kommer til at se ud.

“Vi lagde ud med den ambitiøse plan for fire uger siden for at se, om vi kunne finde nogen, som ville byde ind. Vi har nu konstateret, at det var der ikke. Så må vi tage konsekvensen og reducere i antallet af butikker,” siger Ole Borch til Computerworld.

282 mister jobbet
Den seneste udvikling i dramaet omkring Fona betyder, at yderligere 282 medarbejdere er blevet opsagt med udgangen af denne måned.

Med de seneste fyringer er der også lagt op til en lukning af Fonas reparationsværksted, Elektronikcentret.

Annonce:


Ole Borch understreger dog, at man fortsat arbejder på at finde en løsning, så flere end otte butikker kan drives videre.

“Vi understreger, at der dermed ikke er nogen endelig løsning. Men vi anser denne løsning for den aktuelt mest sandsynlige. Der var bare ikke nogen, der ville tage den store pakke, og nu arbejder vi videre med en mindre pakke. Nu prøver vi fra det udgangspunkt, og hvis det lykkes at få flere butikker med, må vi kalde opsigelserne tilbage,” siger Ole Borch.

De seneste fyringer kommer oveni afskedigelserne af omkring 300 ansatte, som fik deres opsigelser i begyndelsen af marts.

De otte Fona-butikker som ifølge den seneste rekonstruktionsplan forsætter ligger med en undtagelse i Københavnsområdet.

Det drejer sig om butikkerne på Østerbro, Fisketorvet, Strøget og Frederiksberg i København, Hørsholm nord for København,  Lyngby Storcenter og Rødovre Centrum. Eneste butik uden for København, som efter planen fortsætter, ligger på Nytorv i Aalborg.

Læs også:
Er fyringsrunde og butikslukninger nok? Slagsmålet om Fonas fremtid er langt fra slut

Her er årsagen til Fonas betalingsstandsning – mindst to købere klar i kulissen

Posted in computer.

Apple fylder 40 år: Her er selskabets bedste og værste produkter gennem årene

FLOP: Apple III

Apple III’eren blev Apples første flop efter en periode med stor succes.

Apple udviklede computeren specielt med erhvervs-brugeren i kikkerten, men prisen var tårnhøj, da den blev lanceret i 1980.

Her kostede billigste model 4.340 dollar. Den dyreste version kostede 7.800 dollar. Det svarer i dagens mønt til en pris mellem 88.000 kroner og 160.000 kroner.

Det var væsentligt mere end IBM PC, der blev lanceret et år senere til 1.565 dollar, hvilket i dagens mønt svarer til godt 28.000 kroner.

Til gengæld fik Apple III hurtigt ry for at være ustabil og fyldt med bugs, ligesom computerens chip havde det med at blive rystet løs i soklen.

Der gik dengang rygter om, at Apple rådede kunderne til at løfte computeren og lade den falde hårdt ned i bordet for på denne måde at klaske chippene på plads igen.

Af
Dan Jensen og IDG News Service , 31. marts 2016 kl. 11.58

Posted in computer.

Avis: Danske Sitecore skal sælges – ejere kan score milliarder

Efter at have droppet planer om en børsnotering i USA, har ejerne af det danske CMS-firma Sitecore, ifølge dagladet Børsen, sat firmaet til salg.

Ifølge avisen forhandler Sitecore med en række investorer, som blandt andet tæller den svenske kapitalfond EQT, som også har penge i det danske software-firma TIA Technology

Fire milliarder
Prisen for at overtage Sitecore vurderes ifølge Børsen til at ende på omkring fire milliarder kroner, og et salg kan være på plads indenfor få uger.

Det vil forgylde ejerkredsen, som udover flere af de ledende medarbejdere også tæller den amerikanske kapitalfond TCV, som ejere cirka 40 procent af selskabet.

Sitecore har ifølge avisen sat rådgivere fra Morgan Stanley i spidsen for arbejdet med at finde købere til det succesrige selskab, som i sit seneste regnskab kunne rapportere om en vækst i omsætningen på 36 procent til mere end en milliard kroner.

Sitecore er globalt et af de førende firmaer indenfor content management (CMS), og tæller en række store multinationale selskaber blandt sine kunder.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Sitecore.

Læs også:

Ved at kvæles i succes: Vild vækst har ædt Sitecores overskud

Her er Sitecores guldrandede vinderopskrift: Forretning, salg, opfølgning

Posted in computer.

Nyt Windows-redskab omdanner gamle Windows-programmer til Windows 10-apps

San Francisco: Microsoft har annonceret Desktop App Converter, der ifølge Microsoft omdanner eksisterende .net/win32-programmer til de nye apps relativt let.

Programmet omdanner dine legacy-programmer, så de enten kan sælges eller distribueres via Microsofts Windows Store eller på samme måde, som du altid har gjort med dine legacy-apps. 

Med Windows 10 lancerede Microsoft den nye app-platform, Universal Windows Apps.

Det er en type apps, der fungerer på tværs af Microsofts platforme, og hvor unikke Windows 10-egenskaber kan kodes ind i appen, om det så er notifikationer eller Cortana-integration.

Microsoft kæmper for at få virksomhederne til at bygge de nye apps for at få flere apps til at fungere i Windows 10, på Windows-telefoner, på Xbox og på den kommende HoloLens, men også for at kunne tjene penge på salget af apps i Microsofts app-butik.

Desktop App Converter er ikke live endnu, men du kan skrive dig op her, hvis du vil have adgang til programmet.

Flere apps på vej til Windows
Med Desktop App Converter vil det være muligt for virksomhederne at omdanne .net/win32-programmer om til de nye UWP-apps, og på scenen fremviste Microsoft også, hvordan selv store, komplicerede spil kan omdannes til en UWP-app uden de store problemer.

Windows 10 har eksisteret et år, men kæmper stadig med at få mange af de store virksomheder til at tage platformen seriøst.

Tilbage i oktober lovede Facebook at lancere Facebook-, Instagram- og Messenger-apps som UWP-apps, og ved Build-messen lovede Microsoft, at nu var de altså smart på vej.

Læs også: Microsoft køber hot kode-platform: Det kan Xamarin bruges til

Posted in computer.

Myndigheder presser på: Google tvinges til at åbne låste telefoner

Amerikanske myndigheder har gentagne gange forlangt, at Google åbner mobiltelefoner for at hjælpe politimæssig efterforskning på vej.

Det skriver Wall Street Journal i kølvandet på den omstridte iPhone-sag, hvor det amerikanske forbundspoliti, FBI, har forlangt, at Apple installerede en bagdør i selskabets iPhones, så politiet kunne komme ind i låste telefoner.

Dette har Apple konsekvent afvist.

Til sidst og efter en heftig debat lykkedes det dog FBI at skaffe sig adgang uden Apples hjælp.

Det kan du læse mere om her: Derfor er kampen mellem Apple og FBI langt fra slut

Ifølge Wall Street Journal har de amerikanske myndigheder 63 gange bedt en domstol om at forlange, at Google eller Apple tvangsåbnede låste telefoner.

Ifølge avisen er det uklart, hvad resultatet af anmodningerne har været.

Men indtil Apples pludselig modstand i den seneste sag, har det nærmest været rutine for de amerikanske domstole at godkende anmodninger af denne type.

Det har tidligere været fremme, at Apple har hjulpet amerikanske myndigheder med at åbne iPhones mere end 70 gange.

Også Google har hjulpet til mange gange, skriver Wall Street Journal.

“Vi gennemgår nøje stævninger og retskendelser for at sikre, at de både i ånd og bogstav er i overenstemmelse med loven,” lyder det fra Google til Wall Street Journal.

Ifølge selskabet har Google imidlertid aldrig modtaget et krav som det, som Apple forleden modtog fra FBI om at indbygge en permanent bagdør i telefonerne.

“Og vi vi kraftigt modsætte os det, hvis det skete,” lyder det fra Google.

Læs også:

FBI: Vi kan hacke iPhone uden Apples hjælp

FBI tvangsåbner iPhone uden om Apple – dropper retssag mod Apple

Sådan kan FBI have hacket omstridt iPhone

Posted in computer.

Kun hver anden dansker tjekker, om online-butikkerne passer på kundernes data

Der er lang vej igen før det bliver en fast rutine at tjekke web-butikkers datasikkerhed, når danskerne handler ind på nettet.

For trods risikoen for at blive udsat for misbrug af data eller svindel, er det kun hver anden dansker, der sætter sig ind i, hvordan deres personlige data bliver opbevaret og behandlet, når de handler på nettet, installerer en app eller kommunikerer med en offentlig myndighed.

Det viser en undersøgelse fra analysefirmaet Epinion, som på vegne af revisionsselskabet Deloitte har interviewet 1.004 repræsentativt udvalgte danskere om deres vaner og uvaner på nettet.

Mere end halvdelen af de interviewede (51 procent) svarer, at de “altid” eller “nogle gange” sætter sig ind i, hvordan e-butikker passer på kundernes personlige data. Omvendt siger 42 procent af de adspurgte, at de “aldrig ” eller “typisk ikke” ved, om deres data er sikre hos e-butikkerne.

Nogenlunde det samme billede tegner sig, når det drejer sig om installation af apps på mobiltelefoner. Her siger 46 procent, at de tjekker datasikkerheden, før de klikker på download, mens 40 procent henter apps fra nettet uden at tænke dybere over sikkerheden.

Plads til forbedringer
Sikkerhedsekspert og partner i Deloitte, Kim Schlyter, glæder sig over, at så mange danskere har taget advarslerne mod datamisbrug og svindel til sig. Trods det relativt store antal letsindige netbrugere kalder han tallene imponerende.

“Der er ingen tvivl om, at mange har fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at beskytte sine data. I dag er der næppe nogen, der ikke har hørt om hackerangreb, falske e-mails eller de mange sager, hvor cyberkriminelle har lænset almindelige borgeres kreditkort,” siger Kim Schlyter, som mener, at der er god grund til at beskytte sig.

Han peger på, at et stigende antal virksomheder bliver ofre for it-kriminalitet, og kundernes data er ofte blandt tyvekosterne.

“Derfor bør man aldrig udlevere flere data end højst nødvendigt, ligesom man kun bør give sine data til virksomheder, man virkelig stoler på,” siger han.

Men trods de optimistiske toner, mener Kim Sclyter, at der stadig er mange områder, hvor danskerne sjusker med sikkerheden. De færreste har eksempelvis tjek på sikkerhedsindstillingerne på tablets og mobiltelefoner, ligesom vi er ekstremt uforsigtige, når det gælder om at acceptere cookies på internettet. Desuden bruger og genbruger alt for mange stadig fødselsdage og navne på deres børn og kæledyr, når de skal vælge passwords.

Læs også:

Opråb til alle chefer: EU-stramningen af persondata-reglerne er dit ansvar

Nets: De mobile betalinger kan glide ud af bankernes hænder og havne hos it-firmaerne – du betaler med oplysninger

Posted in computer.

Amazon-boss om nordisk ekspansion: "Jeg bruger en del tid i København og rundt i Danmark"

Danmark og Norden er i stigende grad på sigtekornet hos cloud-giganten Amazon, der for 10 år siden debuterede med Amazon Web Services og siden har været massiv succes med cloud-løsningerne.

“Vi har arbejdet i Norden og haft kunder her i et pænt stykke tid uden at have medarbejdere her fysisk. For halvandet års tid siden fik jeg så mulighed for at forlade USA og at flytte mig selv og min familie til Sverige,” fortæller chef for Amazon Web Services i Norden og Baltikum, Darren Mowry, til Computerworld.

Han har siden da haft til opgave at opbygge Amazon Web Services’ tilstedeværelse i Norden.

“Siden har vi gjort signifikante fremskridt. Vi har åbnet to kontorer – et stort et i Stockholm og et i Helsinki,” fortæller Darren Mowry.

På rundtur i Danmark
Amerikaneren har base i Stockholm, men har efterhånden også fået et ganske godt kendskab til Danmark.

“Jeg bruger det meste af min tid rundt omkring i Norden. Jeg bruger en del tid i København og rundt i Danmark, ligesom jeg også bruger tid i Helsinki og i Oslo.”

“Vi fortsætter med at kigge på nøglemarkeder som eksempelvis København for at identificere, hvad vores kunder har brug for, og hvad en lokal tilstedeværelse i eksempelvis København vil betyde for vores lokale kunder,” siger Amazon-chefen.

“Så vi har åbnet to kontorer og hyret en masse folk til forskellige roller. Det er både Salg og Business Development, men også til det, vi kalder en Solutions Architecture-organisation. Det er folk, der er har erfaring med at implementere AWS til forskellige workloads og brugsscenarier.”

“Vi har også investeret i personale til professionel service og support for at sikre, at vi har lokale folk,” forklarer Darren Mowry.

Den nordiske chef for Amazon Web Services afslører samtidig, at selskabet slet ikke har afsluttet rekrutteringsprocessen.

“Jeg er meget stolt over det team, vi har fået opbygget, og vi vil fortsætte med at bygge videre på det aggressivt over det kommende år.”


Derfor er det nødvendigt med lokale kontorer
Mens Amazon er en af de helt tunge cloud-spillere globalt, har selskabet traditionelt være mere US-fokuseret end eksempelvis Microsoft, der har placeret mange afdelinger rundt omkring i verden.

Det har dog ændret sig. 

“For 10 år siden leverede vi services ud fra en 100 procents self service-model.” fortæller Darren Mowry og forklarer, at der er flere grunde til, at Amazon har ændret strategi på det område:

Blandt andet byder AWS i dag på langt flere og mere avancerede services – fra storage og data
warehousing til virtuelle desktoppe og migrerings-services til databaser.

“Så kunderne fortalte os, at de havde brug for mere assistance, og at vi ikke længere blot kunne lade kunderne klare tingene selv. Det er derfor, at det er vigtigt, at vi har lokale ressourcer eksempelvis her i Norden.”

Bygger datacentre i Europa
Samtidig har Amazon i de senere år haft travlt med at bygge europæiske datacentre i ved Frankfurt i Tyskland og i Irland.

“Vi anskuer vores globale infrastruktur ud fra konteksten regioner. Vi har 11 regioner rundt omkring i verden.”

“Fra et europæisk perspektiv har vi i øjeblikket to regioner – den ene er i Irland, den anden i Tyskland.”

“Især i EU har vores kunder sagt, at de vil sikre sig, at de vil være sikre på, at de data, de placerer i et datacenter i EU, forbliver der,” lyder forklaringen fra Darren Mowry.

Annonce:


Holder kortene tæt til kroppen
Hvor mange folk har Amazon Web Services i Norden?

“Jeg sætter pris på spørgsmålet, men vi taler desværre ikke åbent om størrelsen af organisationerne.”

“Jeg kan dog fortælle, at de fleste investeringer i Norden i øjeblikket ikke går til salgs- og marketingfolk. Vi er en teknisk orienteret virksomhed, og vi tror på, at vores kunder får meget mere værdi ud af teknisk assistance end af en masse folk i salgsprocessen.”

“Så vi har en masse fokus på at hyre talentfulde, tekniske folk. Det er en meget vigtig del af måden, vi vokser på,” lyder det fra Darren Mowry.

Han afslører samtidig, hvad han blandt andet bliver målt på som chef for Amazon Web Services i Norden.

“Det er udvidelse. Vi skal sikre, at vi har folk og ressourcer i denne del af verden og der, hvor vores kunder har brug for os. Den vækst-tilstand vil fortsætte mindst i tre til fem år, så der finder en masse ansættelser sted i denne del af verden.”

Har I konkrete planer om at etablere et kontor i København?

“Nej, jeg har ikke nogen plan, som jeg kan annoncere. Men jeg kan sige, at når vi vælger at åbne kontorer og bygge nye datacentre, så er det 100 procent med udgangspunkt i, om kunderne i den region kræver det.”

“Jeg bruger det meste af min tid på at mødes med virksomhederne og spørge dem, hvad de har brug for – og hvor vi skal være til stede.”

“Det smukke ved det her er, at vi stadig er ved at bygge det op, så kunderne kan rent faktisk sætte deres fingeraftryk.”

Læs også:

Her er de mest populære cloud-løsninger i danske virksomheder

Opråb til it-cheferne: I har misforstået noget helt grundlæggende ved cloud computing

Cloud-giganter i vildt kapløb om Europa: Her kommer de nye giga-datacentre

Posted in computer.