| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
Netværk  
 • Ethernet
 • FTP & Telnet
 • IP-adresse
 • Internet Netværk
 • lokale netværk
 • modemer
 • Network Security
 • Andet Computer Networking
 • Routere
 • virtuelle netværk
 • Voice Over IP
 • Trådløst netværk
 • trådløse Routere
 •  
  Computer Viden >> Netværk >> FTP & Telnet >> Content
  Om Telnet
  Telecommunication netværksprotokol , også kendt under øgenavnet " Telnet ", kan bruges til at få adgang til wide area (WAN) og lokale område ( LAN ) netværk. En cross-platform -protokollen, kan Telnet bruges på en række forskellige server typer , der giver fjernadgang og udførelse af server kommandoer. I de foregående år var Telnet den foretrukne protokol for kommunikation mellem klienten og sin server, hovedsagelig på grund af sin stabile omdømme og manglen på levedygtige alternativ teknologi. Selvom Telnet er stort set blevet udfaset som andre, mere sikre protokoller er vedtaget , er det stadig i brug i dag for fjerntliggende server-forbindelser og dens indflydelse kan stadig ses i moderne virksomheder , operativsystemer og udviklingen i " nørd" kultur. History of Telnet

  Telnet dannede sine første rødder i 1969 , skabte i begyndelsen af ​​internet -konvention , der giver brugerne en måde at få adgang til eksterne maskiner. Med en hurtig og relativt let kommandolinjegrænseflade blev protokollen en officiel én i 1973. På det tidspunkt , udnyttede Telnet 8-bit -teknologi til at sende data kodet i American Standard Code for Information Interchange (ASCII ) format . Efter revision og efterfølgende anerkendelse som den "nye Telnet, " protokollen blev dokumenteret og accepteret i udbredt anvendelse i sin moderne form . Siden da har fælles udvidelser Telnet bliver teknologiske standarder , og et væld af andre anbefalede udvidelser forblive i brug . I løbet af sin tidlige år, var Telnet bruges primært af uddannelsesinstitutioner , offentlige institutioner eller store kommercielle operationer. Dot- com boom i 1990'erne indvarslede en Internet Age , som førte den private sektor til at opdage og bruge Telnet før sikkerhedsproblemer kombineret med udbredt brug for at gøre det meget mere forældet.
  Fordele ved Telnet < br >

  Telnet fordelene rækker langt ud over standardisere forbindelser , da det fremmer udførelse af applikationer. Telnet eksterne grænseflade fungerer på anvendelsesorienteret niveau, mens de interne grænseflader arbejde med TCP for symmetriske klient og server roller . Telnet også arbejder på at standardisere terminaler og er kendt som en af ​​de mest stabile protokoller af sin art . Telnet giver næsten realtid udførelse af kommandoer ved remote login , så off-site server manipulation og kommando udførelse.
  Connection & Command Execution

  Tilslutning til en Telnet server er normalt indledes af en klient ( bruger adgang til en Telnet -program på hans eller hendes terminal eller computer). Webbrowsere alene kan ikke oprette forbindelse til Telnet servere. Når programmet er blevet iværksat , vil Telnet give brugeren adgang til server-programmer . Samtidige logins understøttes generelt . Uanset deres respektive operativsystemer , kan brugerne få adgang til et program uden problem på Telnet server.

  Telnet opererer i både anvendelsesorienteret redigering indtastningstilstand og kommandoen mode, hvor vejledning sendes til serveren for at udføre. Generelt er Telnet -servere temmelig brugervenlig og sport veldokumenterede støttesystemer . Grundlæggende kommandoer har korte navne og forblive fælles for de fleste Telnet servere , herunder "z" for at suspendere aktivitet , "åbne" for etablering af forbindelser , "hjælp" til at få adgang kommando lister og støtte , og " tæt " eller "quit " for at afbryde.
  Telnet og sikkerhed Bekymringer

  med populariteten af internettet stiger i slutningen af ​​det 20. århundrede, sikkerhedsspørgsmål vedrørende Telnet steg til teknologisektoren opmærksomhed. Server hacking skabt et stort behov for et højt niveau af kryptering og gjort Telnet fjerntliggende logins en risikabel affære. Fordi Telnet er hovedsagelig en dataprotokol uden kryptering , kan hackere bruger routere, switches , hubs og gateways til at opsnappe oplysninger let i en form for high -tech aflytning og optagelse. Derudover Telnet mangler evnen til at træffe foranstaltninger mod en sådan aflytning . Disse sårbarheder har forårsaget Telnet brug for drastisk falde, da SSH -protokollen tilbyder lignende funktionalitet med bedre sikkerhed . Mens Telnet udvidelser gør afhjælpe de problemer , og måske endda tilbyde velsagtens bedre sikkerhed gennem TLS og SASL -godkendelse, har de ikke blevet populær eller udbredt i kølvandet på SSH .
  Moderne Telnet Bruger

  trods af sin tilbagegang i daglig brug , Telnet stadig funktionel i dag. Disse fejlfinding nettjenester vil bruge Telnet til både fejlfinding og diagnostiske interaktion mellem computere . Telnet bruges også til at give store databaser af information til offentligheden gratis og for at muliggøre online flerbruger- spil såsom mudder . Biblioteker i hele USA bruge Telnet til at give offentligheden adgang til deres kataloger. Visse programmer, der er stadig almindeligt anvendte online brug Telnet-protokollen for at kunne fungere , såsom Archie , WAIS , Whois og Netfind . I erhvervslivet, vil virksomhedens netværk bruge Telnet til kommerciel anvendelse hosting , netværk, opslagstavler systemer ( BBSs ) og STN -netværk.

  Forrige :

  næste :
    Relaterede artikler
  ·Sådan Tilslut til en Exchange Server Brug Telnet 
  ·Sådan testes en SMTP -godkendelse med Telnet 
  ·Sådan Ping en bestemt havn 
  ·Hvordan kan jeg ændre teksten i et Microsoft ESMTP Mai…
  ·Hvordan at oprette proftpd med SSL 
  ·Hvordan at begrænse antallet af modtagere med eWall 
  ·Sådan Set Up Security til en FTP-server 
  ·Hvordan installerer jeg Microsoft FTP service 
  ·Hvordan man åbner en FTP Site Brug Vista i Windows Sti…
  ·Sådan oprettes en FTP-server med Zilla 
    Anbefalede Artikler
  ·Sådan installeres en anaerob Epoxy Connector 
  ·Sådan ændrer du trådløse sikkerhedsindstillinger Me…
  ·Sådan finder computere på det samme trådløse netvæ…
  ·DIY MacBook Pro WiFi 
  ·Sådan Slut en Aspire 3000 til en Qwest Wireless Modem 
  ·Speed ​​& Latency Test for Dial -Up 
  ·Funktioner af Mobile IP 
  ·Sådan Slet RoadRunner Webmail 
  ·Sådan Lås en Linksys Router på WiFi 
  ·Ulemper ved Windows PowerShell 
  Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com