| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
Netværk  
  • Ethernet
  • FTP & Telnet
  • IP-adresse
  • Internet Netværk
  • lokale netværk
  • modemer
  • Network Security
  • Andet Computer Networking
  • Routere
  • virtuelle netværk
  • Voice Over IP
  • Trådløst netværk
  • trådløse Routere
  •  
    Computer Viden >> Netværk >> Andet Computer Networking >> Content
    Om Fildeling
    Der er en bred vifte af edb-net , der fremmer uploading og downloading af filer og informationer . Processen med at hente eller leverer denne information kaldes fildeling. Fildeling har eksisteret i sin nuværende form siden 1990'erne og har været mål for sagsanlæg ved medievirksomheder grund af ophavsretlige spørgsmål . Desuden udgør fildeling sites en risiko for sikkerheden i et netværk eller en computer på grund af vira og malware . Funktion

    Fildeling bruger et netværk for at muliggøre upload og download af forskellige edb- filer. Dette netværk er generelt baseret på peer -to- peer- model, hvor filerne er placeret på personlige computere , der fungerer som servere for at uploade filer til andre brugere, der downloader disse oplysninger. Peer -to- peer-netværk ofte give incitamenter til sine brugere til at engagere sig i både processen med at hente og uploade i et forsøg på at holde et større katalog af filer på hånden . Denne proces adskiller sig fra fil handel , hvor de filer, der er hentet af en bruger , skal handles for filer brugeren uploads.
    Typer

    Fildeling kommer i mange formater . Den server-klient system bruger en centraliseret server , der styrer brugeren trafik. Fortegnelser over delte filer er kategoriseret og opdateret som brugere længe på . Brugere sende beskeder til den centrale server anmoder om en bestemt fil og serveren svarer ved at sende en liste over peers , der besidder de filer , og brugerne kan så hente oplysningerne.

    Decentrale netværk giver mulighed for en række knudepunkter til sættes på plads , med en højere kapacitet noder fungerer som indeks for søgninger. Dette giver mulighed for større netværk uden en central server.

    Anonymous peer -to-peer -netværk direkte trafik gennem en række proxy kunder , hovedsageligt fungerer som indeks noder. Dette giver mulighed for brugerne at bevare en vis grad af anonymitet samt oprette forbindelse til andre specifikke brugere uden at sende et budskab igennem hele internettet .

    Streaming tjenester er hurtigt ved at blive den foretrukne metode til fildeling, da de giver mulighed for strømme af information, der skal sendes. I stedet for servere eller knudepunkter i en netværksstruktur , kan strømme af information udnyttes i realtid . Disse er populære for radio -og tv-forbrug .
    History

    første globale fildeling netværk på plads var USENET . Grupper vil uploade filen til en bestemt stilling , og alle medlemmerne i denne gruppe kunne hente den pågældende fil . Denne påberåbt individer anmoder bestemte filer fra deres jævnaldrende med henblik på at hente dem.

    Næste store fildeling netværk var Napster, der baserede sig på en server-klient system til at overføre filer . Oprindeligt en gratis service, virksomheden står over for juridiske problemer på grund af ophavsretlige spørgsmål og ændres til et gebyr - baseret tjeneste i 2002.

    Moderne peer-to -peer-netværk er domineret af streaming-tjenester og BitTorrent , samt nogle decentrale netværk såsom FastTrack og Ares Galaxy .
    Betydning

    Fildeling er spredt over hele verden , formeret ved high -speed internet forbrug. Peer -to- peer-netværk har ansporet en debat om lovligheden af ​​at dele ophavsretligt beskyttet lyd- og visuelle indhold og dens indvirkning på forskellige brancher.

    Musikindustrien har været særligt hårdt ramt , som udveksling af små filer, f.eks som sange og album tilladt for brugerne at hente den information , de søgte i en meget kort tid, og med minimale omkostninger . Musik virksomheder er begyndt at bekæmpe dette med lovlige downloading sites , hvor en bruger kan betale et mindre gebyr for at downloade sange og albums .

    Film-og tv brancher har også tilpasset deres forretningsmodeller , der giver adgang til streaming af film og tv- shows i et forsøg på at begrænse mængden af overtrædelser , der opstår .
    Warning

    brugen af ​​fildelingsnetværk leveres også med en række forskellige risici generelt forbundet med internettet . Mange filer kan fejlagtigt eller bevidst skjult for at inficere netværket eller en enkelt computer med spyware , malware, trojanske heste eller vira.

    Desuden har mange retssager stammede fra brugen af ​​peer -to- peer-netværk . Musikindustrien i særdeleshed har lanceret sager mod brugere og netværk med henblik på at forebygge ulovlig krænkelse af ophavsretten.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Hvad er en tynd klient 
    ·Fordele & anvendelser af kommunikation gennem Power Lin…
    ·Den bedste forberedelse til MCSA 
    ·SMI -S -protokollen 
    ·Hvad er EDI Software 
    ·Internet -baseret Network Time Protocol 
    ·Fordele ved Fiber Optic Cable 
    ·Hvad er FileNet RMI 
    ·Sådan Load en Telnet Script 
    ·Sådan installeres Netgear Print Server 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan tillader en computer Tilladelser til et domæne …
    ·Sådan Afmelde Transmit Sync 
    ·Sådan Detect et trådløst Nøgle 
    ·Indstilling af en Wi -Fi- gæstekonto på en Westell Ro…
    ·Cisco Fejlfinding 
    ·Sådan foretages fejlfinding en Linksys Wireless G Rout…
    ·Sådan får du adgang My Dlink 
    ·Sådan handler for en trådløs router 
    ·Sådan foretages fejlfinding en Comcast modem Light 
    ·Min MagicJack telefonnummer er ikke Working 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com