| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Basale computerfærdigheder >> Content
    MS -DOS -funktioner
    Microsofts MS -DOS er et operativsystem udviklet til PC i 1980. Oprindeligt designet til at køre på 8088 - arkitektur computere med mindre end 640KB ledig RAM , operativsystemet gik gennem mange iterationer i årenes løb. I dag er en modificeret udgave tjener som kommandolinjen inde Windows-operativsystemer , og det kan stadig udføre mange af de samme grundlæggende funktioner som den oprindelige udgave af MS- DOS. Navigation

    Et af de aspekter af MS -DOS , der stadig overlever i Windows er det drev og bibliotek system. Den OS bruger bogstaver til at identificere drev og mapper og undermapper med otte- character navne betegnes med en omvendt skråstreg . "C: \\ SPIL " repræsenterer et niveau ned fra rod , mens " C: \\ Games \\ CARDS " er endnu et undermappe niveau ned . Du kan flytte gennem disse directory niveauer ved hjælp af cd-eller "change directory " kommando , ved hjælp af "CD .. " for at vende tilbage til et højere niveau. Den " mkdir " eller MD kommandoen opretter mapper , mens " rmdir " eller RD kommando sletter dem. Da de fleste opgaver i MS -DOS finde sted i den aktuelle undermappe , navigation er en vigtig funktion i operativsystemet.
    Fil Manipulation

    filer i MS-DOS brug et " 8.3" navnesystem , otte tegn for filnavn og tre tegn for et identificerende suffiks , der fortæller operativsystemet hvilken type fil det er. Wildcards er tilgængelige for fil manipulation , med "?" Repræsenterer en enkelt karakter og "*" repræsenterer et vilkårligt antal tegn . For eksempel, " * COPY * C . : \\ SPIL " kommandoen vil kopiere alle filer i det aktuelle katalog i C: \\ spil bibliotek . Hvis du vil flytte filer fra en mappe til en anden i tidlige versioner af DOS , ville du først kopiere dem ind i målet biblioteket og derefter slette originalerne , som " Move " kommando ikke eksisterede før DOS 6.0 .
    < br >
    Running Programs

    Running programmer under MS -DOS kræver blot at du indtaster på otte tegn navnet på det program , hvis filen er en type , som operativsystemet forstår som en eksekverbar . Filer med . Exe og . Com suffikser er binære eksekverbare , mens . Bat filer er tekst scripts , der kan udløse flere programmer i træk. Disse programmer ofte tillader dig at udføre mere komplekse operationer end MS -DOS ville tillade , samt drage fordel af mere hukommelse installeret . Tidlige versioner af Windows kræver at du starte op i MS -DOS og køre win.exe at indlæse den grafiske brugerflade.
    Drive Utilities

    MS -DOS indeholder også en antallet af værktøjer til disk og drive management. Hvis et drev begynder begyndte at vise symptomer på strukturelle problemer , chkdsk eller " checkdisk " kommando scanner for fejl, og hvis det er muligt , korrigerer dem. FDISK kommandoen tillader dig at " low- level format " et drev , ændre dets partition struktur , mens FORMAT tørrer enhver disk og forbereder den til genbrug. I moderne Windows-operativsystemer , men et sæt mere brugervenlige værktøjer erstatte disse funktioner , der hjælper forhindre utilsigtet tab af data.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Intel Dual Core Vs. Core 2 Duo 
    ·Hvordan får jeg opdateringer til Windows Media Player …
    ·Hvordan man skriver hurtigt på computer 
    ·Hvordan tilføjer jeg en profilbillede til min Facebook…
    ·Sådan fjernes en Tastespærre on Boot Up 
    ·Sådan installeres True Type skrifttyper på HP Pavilio…
    ·Sådan Flyt Ikoner på min computerskærm 
    ·Opgaver at udføre for at Fremskynde din pc 
    ·Sådan Stop Browser Omdirigering 
    ·Sådan Wake en bærbar computer med Windows XP ved hjæ…
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan installeres DB2 i Ubuntu 
    ·Sådan tilføjes en arbejdsstation til et domæne Via e…
    ·Sådan logger på som administrator uden en adgangskode…
    ·Verizon Wireless Broadband Access Card Instruktioner 
    ·Sådan fjernes komponenter fra en Registry 
    ·Nem installation af iPod på Linux 
    ·Sådan Ping Google i Ubuntu 
    ·Sådan Hook RCA stik fra TV til Laptop 
    ·Sådan får du vist midlertidige billeder på computer 
    ·Sådan Genstart Logbog 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com