| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Basale computerfærdigheder >> Content
    De grundlæggende funktioner i et operativsystem
    Operativsystemer administrere brugerinteraktion med de fysiske ressourcer, en computer giver. Gennem et operativsystem , er brugerne i stand til at udføre hver dag computing aktiviteter, herunder kørsel af programmer , adgang websites , ved hjælp af e-mail og opbevaring af arkiver , såsom data og medieelementer . De vigtigste styresystemer bruges på stationære og bærbare computere omfatter forskellige versioner af Microsoft Windows og Mac , plus en række Linux-distributioner , herunder Ubuntu. Disses grænseflader og tilgange kan variere , men de vigtigste funktioner i et operativsystem er stort set den samme. Process Management

    Computing applikationer og funktioner er primært foretages af en eller flere forædlingsprocesser chips. Operativsystemer kan synes at køre flere processer samtidigt , men i virkeligheden flere opgaver er skiftevis af en enkelt processor ved en hastighed hurtigere end brugerne kan detektere . Dette giver flere programmer og edb -aktiviteter til at fungere på samme tid fra brugerens synspunkt. Hver ansøgning eller aktivitet kører inden for en enkelt dedikeret proces med operativsystemet planlægning og forvaltning af forarbejdning ressourcer mellem aktiviteter .
    Hukommelse ledelse

    operativsystemer bruger Random Access Memory til at gemme de kortsigtede data, der kræves til applikationer og andre computer -funktioner til at fungere . Hver computing aktivitet, der er i gang har en bestemt mængde hukommelse tildelt til den, som operativsystemet administrerer . I tilfælde, hvor et program forsøger at gøre noget, der ikke er nok hukommelse til , et operativsystem kan nogle gange bruge virtuel hukommelse til at udføre den nødvendige behandling, ved at udnytte en del af harddisken hukommelse og bruge det som om det er RAM. < br >
    Fil Management

    Computer enheder kan gemme mange forskellige typer af data , filer og dokumenter . Dette kan omfatte personlige brugerfiler, såsom tekstbehandling dokumenter , fotografiske billeder og video. Installerede programmer på computeren, kan også være forbundet med en lang række filer, der kræves , når de udfører . Operativsystemet styrer opbevaring og anvendelse af disse filer , herunder visning, redigering og sletning . De fleste operativsystemer giver en grafisk brugergrænseflade til brugeren adgang til filsystemet, såsom Windows Stifinder eller Finder på Mac OS X.
    Input /Output

    Computere bruger en række forskellige kanaler for brugerinteraktion . Computerens output omfatter monitor og lyd højttalere eller hovedtelefoner , mens input omfatter mus og tastatur. Disse er standard input /output elementer i en stationær eller bærbar computer , mens mobile enheder tider tilbyde yderligere elementer. Disse hardwarekomponenter administreres af operativsystemet ved hjælp af drivere. Chauffører varetage kommunikationen mellem brugeren og hardware leveres inden for et givet edb-system , herunder at opfange og fortolke brugerens input og præsentere output som svar på det.
    Applications

    operativsystem i sig selv er et program. I de fleste tilfælde dog brugeradgang til computing ressourcer sker gennem andre applikationer . Der er nogle programmer installeret på et operativsystem , når det oprindeligt installerede sig selv, men brugere kan også installere yderligere software enten fra disk eller ved at downloade via internettet. Operativsystemet håndterer udførelsen af ​​ansøgninger samt forvalte de ressourcer, de kræver , såsom hukommelse og input /output . Almindelige applikationer omfatter webbrowsere , e-mail klienter, tekstbehandlingsprogrammer og medieafspillere .

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Hvordan til at omformatere en harddisk & Fjern Skillevæ…
    ·Opgaver at udføre for at Fremskynde din pc 
    ·Sådan Konverter OWB til SSIS 
    ·Hvordan kan jeg Slet Hard Drive helt ren for Free 
    ·Sådan gendannes System 32 Files 
    ·Sådan Pull Up Forrige linie skrevet i DOS 
    ·Sådan sletter et CD RW til Genbrug 
    ·Hvordan tilslutter jeg Vonage & Charter 
    ·Sådan Slet Adresser på websteder 
    ·Sådan Start Programmer på en lavere prioritet 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan Fix PC skrifttyper , der alle Italic 
    ·Sådan installeres Photoshop CS2 på din Ubuntu PC 
    ·Sådan krypteres filer i Windows XP Pro 
    ·Sådan Fdisk Windows XP på en bærbar 
    ·Hvordan kan jeg costumize min opgave Bar 
    ·Hvordan kan jeg se, om min version af Windows XP Er 32 …
    ·Sådan geninstalleres XP på en inficeret computer , hv…
    ·Hvordan geninstallerer jeg en udløbet Trial 
    ·Sådan Fix Windows XP Continuous Reboot 
    ·Sådan kopieres en Windows XP User Profile til en anden…
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com