| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Linux >> Content
    Cron Programs
    Når du kører en Unix -baseret operativsystem , skal du muligvis nogle programmer til at køre på en regelmæssig basis. Log lossepladser, husholdning scripts og andre vedligeholdelsesprogrammer fungerer bedst, når kører på en stram tidsplan , og det er let at glemme at tage sig af disse opgaver manuelt. For at automatisere disse opgaver , system admins bruge et program kaldet cron til at planlægge vigtige opgaver for regelmæssig udførelse. Cron

    cron service er kernen i planlægningssystemet i Unix -baserede systemer , der kører konstant i baggrunden. Cron job er to formål: at scanne systemet for " crontab " filer, der indeholder planlagt information og til at overvåge systemets ur til at bestemme , når den skal aktivere disse kommandoer. Når uret når det rigtige tidspunkt og dato , cron aktiverer kommandoen og udfører den planlagte opgave .
    Crontab Syntaks

    crontab poster består af en perlerække af fem numre fulgte af den planlagte kommando. Det første tal er det minut : 0-59 . Det andet tal er det tid : 0-23 . Det tredje tal er dagen i måneden : 1. til den 31. . Det fjerde tal er måneden : 1 til 12 . Det sidste tal er den dag i ugen for det planlagte job , hvor 0 repræsenterer søndag og 6 repræsenterer lørdag. En stjerne i nogen af ​​disse holdninger vil se bort fra feltet, hvor scriptet til at køre på enhver gældende dag. Så en "0 0 *** " script vil køre ved midnat hver eneste dag, mens en "0 0 1 1 * " script vil køre ved midnat den 1. januar , ignorerer den dag i ugen. Nogle implementeringer også tillade tre bogstaver betegnelser for dage eller måneder , men ikke alle Unix-systemer understøtter denne syntaks.

    Store Systemer

    store systemer , multiple brugere kan have adgang til cron -programmet og hver kan skabe deres egen crontab fil. I disse systemer samler cron alle relevante poster i en enkelt opgaveliste , udføre dem som det kommer til hver. I tilfælde af systemer, der strækker sig over flere tidszoner , vil cron processen håndtere dem i sit oprindelige tidszone , selv om nogle systemer giver brugerne mulighed for at indtaste en variabel til at opveje denne proces. Ved udflagning hvert job med en udpeget tidszone , kan brugerne indtaste jobs i henhold til deres eget ur i stedet for at skulle huske den fysiske placering af den centrale server og gøre deres egne justeringer .
    Anacron
    nær

    Et af de store problemer med cron er, at det kun virker , når systemet er op . Hvis en bruger tidsplaner en opgave for den første af året, men systemet er nede dag, har cron ingen måde at køre denne opgave. Løsningen for systemer, der ikke bo op på fuld tid er den anacron program. Anacron virker meget som cron , men det kan holde styr på daglige opgaver , at systemet sprunget grundet nedetid og udføre dem ved først givne lejlighed.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Hvordan konverterer jeg en harddisk til en ESX billede 
    ·Sådan installeres Linux Uden startdiskette eller cd'er…
    ·Sådan bruges Microsoft Internet Explorer på Linux 
    ·Sådan geninstalleres Grub Med en Chroot 
    ·Sådan deaktiverer Kerberos i Linux 
    ·Sådan tilføjes Win32 codecs i OpenSUSE 
    ·Sådan Set Up en Cron at udsende en fil til TMP 
    ·Sådan installeres Linux på en bærbar computer med Vi…
    ·Sådan deaktiveres Apache FrontPage 
    ·Hvordan laver xconfig afhængigheder 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan Set en virtuel hukommelse 
    ·Sådan konfigureres VNC på en Solaris 2.5.1 
    ·Hvordan kan man øge hukommelsen til en Macintosh-progr…
    ·Sådan gendannes en computer til den sidste fungerende …
    ·Sådan gendannes en ASUS bærbar til fabriksindstilling…
    ·Hvordan at deaktivere pegefeltet på en Dell XPS 1530 N…
    ·Hvordan kan man øge skriftstørrelsen på computerskæ…
    ·Sådan gendannes en Overskrevet fil på en Mac 
    ·Sådan Reparation Windows XP Efter en blå skærm 
    ·Sådan Beregn Hurricane Skodder 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com