| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Linux >> Content
    Grundlæggende om Linux Device Driver
    En Linux enhedsdriver er væsentligt forskellig fra dens Windows modstykke. Linux-drivere er skabt udelukkende for at give en grænseflade til hardware. De gør ikke nogen antagelser om, hvordan den hardware , vil blive brugt. Også , de normalt ikke giver nogen form for grafiske interfaces til hardware. De fleste drivere til Linux understøttet hardware er en del af Linux-kernen source træet og vedligeholdes af udviklingen af ​​Linux fællesskabet. Funktion

    En enhedsdriver funktion er at give adgang til et stykke hardware . I Windows gøres dette gennem Application Binary Interface ( ABI ) kalder at Microsoft giver til føreren udvikler. Enhedsdriveren til Windows er derefter leveres til brugeren som et binært program.

    Linux , er der ingen ABI eller Application Programming Interface (API) for enhedsdrivere. I stedet Linux-kernen giver en stabil userspace interface til applikationer. Enhedsdrivere er skabt som moduler i Linux Kernel , der skjuler detaljerne i, hvordan apparatet fungerer . Disse moduler er i overensstemmelse med et sæt af standardiserede opkald, der er uafhængige af enhedsdrivere selv.
    Funktioner

    Et af de vigtigste funktioner i Linux enhedsdrivere er, at de er modulopbygget . De kan være , og er bygget separat fra resten af ​​kernen. Det betyder, at hvert modul (eller driver) kan anvendes eller fjernes fra kernen på runtime afhængigt af, hvad hardware er til rådighed.

    Chauffører er også bygget med sondringen mellem mekanismen og politik. Mekanisme er , hvad kapaciteter er forudsat, og politik er, hvordan de kapaciteter skal anvendes . Linux enhedsdriver er politikken gratis. Chaufføren tilgår udstyret , men ikke fortælle brugeren , hvordan det kan eller skal anvendes.

    Enhedsklasser

    Linux-kernen adskiller hardwareenheder i tre hovedtyper: character-enheder , blok-enheder og netværk grænseflader. En Character enheden kan tilgås som en strøm af tegn eller bytes , svarende til en fil . Disse enheder omfatter tekstkonsol , tastaturet og de ​​serielle porte.

    Blok-enhed er en enhed, der kun kan tilgås i blokke af data (normalt en kilobyte eller en anden effekt på 2 ) og kan være vært for et filsystem , ligesom et diskdrev . Linux tillader programmer at læse og skrive for at blokere enheder som en tegn-enhed , så de forvaltes på en særlig måde af kernen.

    En netværksenhed tillader udveksling af data med andre værter. Disse enheder er normalt hardware , men kan også være rent software . Selve kernen har en anden måde at kommunikere med netværksenheder end med karakter eller blokere enheder. I stedet for at læse og skrive til enheden, håndterer det pakkeoverførsel .
    Driver Licensing

    Linux-kernen er licenseret under GNU General Public License (GPL ), hvilket betyder det er open source og frit tilgængeligt for alle at hente , ændre og videredistribuere så længe omfordeles koden også er licenseret under GPL . Men dette gælder ikke for Linux enhedsdrivere.

    Fordi kernen er modulopbygget , er enhedsdriveren ikke blive en del af kernen. I stedet får adgang til kernen gennem et veldefineret grænseflade . Hvis enheden driver bruger kun denne modul interface, betyder det ikke at blive licenseret under GPL . Men hvis enhedsdriveren rent faktisk bruger en del af den kerne kode for at arbejde , i stedet for interfacet til rådighed , skal det være dækket under GPL .
    Fletning med Kernel
    < br >

    Når en enhedsdriver bliver accepteret som "arbejder" med Linux Kernel Development team, vil det blive en del af den hovedlinie Linux-kernen source træ. Det betyder, at det vil blive holdt ajour gennem efterfølgende kerneændringer vil arbejde med alle centralenheder ( CPU'er ) støttet af Linux, og vil blive fastsat og forstærkes af udviklingen af ​​Linux fællesskabet.

    Kerne-kildekode træ holder moduler for de fleste af de hardware understøttet af Linux. Det er grunden til , så længe du bruger Linux understøttet hardware , kan du indlæse operativsystemet og få din hardware arbejde uden at installere yderligere driversoftware.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Minimer vinduet forsvinder i Linux 
    ·Sådan en NTFS partition på Fedora 
    ·Sådan hard- kode MAC-adresser i Linux 
    ·Sådan Set Up et modem på Linux Mint 
    ·Hvordan man laver en Multiboot USB 
    ·Sådan Rediger Server Configuration File Via cPanel 
    ·Sådan konfigureres Centos 5 
    ·Sådan sletter du en bruger i Linux CentOS 
    ·Sådan installeres en Backtrack Fire Final i Virtual Bo…
    ·Sådan gendanne slettede filer i EXT3 
      Anbefalede Artikler
    ·Hvordan kan jeg køre min spil på XP-computere 
    ·Sådan justeres Virtuel hukommelse i Windows Vista 
    ·Sådan får du vist et CVR Filer 
    ·Sådan Send en MSG til en mobiltelefon fra Linux 
    ·Sådan deaktiveres en Logon Screen 
    ·Sådan Få Ikoner Tilbage på skrivebordet i Vista 
    ·Hvordan laver iPhoto Ikke Open Efter en iPhone 
    ·Hvordan laver Dry Ice 
    ·Sådan får du din Facebook konto på PS3 fra computere…
    ·Sådan Find Recycling Bin i Laptop 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com