Her er en oversigt over, hvordan et tv omdanner et videosignal til det billede, du ser:
1. Signal modtagelse:
* digitalt signal: Moderne tv'er modtager primært digitale videosignaler (som HDMI, digitalt kabel eller streaming). Disse signaler er en serie på 0s og 1s, der repræsenterer videooplysningerne.
* analogt signal: Ældre tv'er kunne modtage analoge signaler (som fra en antenne). Disse signaler er kontinuerlige bølger, der repræsenterer videodataene.
2. Behandling og afkodning:
* afkodning: TV's interne kredsløb afkoder det modtagne signal. For digitale signaler betyder det at oversætte 0'erne og 1'erne til instruktioner til visning af billedet. For analoge signaler involverer dette konvertering af bølgerne til brugbare data.
* Signalforbedring: Tv'et anvender muligvis forskellige behandlingsteknikker som støjreduktion, farvekorrektion og skarphedsjusteringer for at forbedre den visuelle kvalitet.
3. Display -teknologi:
* LCD (Liquid Crystal Display): Denne type display bruger flydende krystaller, der ændrer deres orientering som respons på et elektrisk signal. Denne kontrol, hvor meget lys der passerer gennem dem, skaber pixels.
* LED (lysemitterende diode): Mens LED er en anden type baggrundsbelysning, der bruges til at belyse LCD -panelet, er det ikke en display -teknologi i sig selv.
* oled (organisk lysemitterende diode): Hver pixel i en OLED -skærm udsender sit eget lys og tilbyder dybere sorte og bedre kontrast end LCD.
* plasma: Denne teknologi bruger en gas fyldt med en blanding af ædelgasser. Når der påføres elektricitet, ioniseres gassen og udsender lys. Denne teknologi er mindre almindelig nu.
4. Oprettelse af billedet:
* scanning: TV'en bruger en vandret scanningsproces til at skabe billedet. Hver linje på billedet er malet på skærmen, linje for linje, fra venstre mod højre. Processen gentages hurtigt nok til at vises som et kontinuerligt billede.
* pixels: Displayet består af millioner af små pixels. Hver pixel er en kombination af rød, grøn og blå subpixels, der giver tv'et mulighed for at skabe en bred vifte af farver.
* opdateringsfrekvens: Antallet af gange billedet er opdateret pr. Sekund bestemmer bevægelsens glathed. Højere opdateringshastigheder (60Hz, 120Hz, 240Hz) er bedre til hurtigt bevægende indhold som videospil og sport.
I det væsentlige fungerer tv'et som en oversætter, modtager et komplekst signal, behandler det og gør det til en visuel repræsentation, vi kan forstå.