Problemer med billed- og filupload er typiske problemer, som WordPress-brugere støder på. Flere elementer på WordPress-webstedet, såsom billedgallerier, mediebiblioteker, temaer og plugins, afhænger af muligheden for at uploade filer og billeder.
Du kan følge disse fejlfindingsprocedurer for at løse problemer med billed- og filoverførsel i WordPress:
1. Bekræft filstørrelsesgrænsen:
Den filstørrelsesbegrænsning, som WordPress pålægger, kan nogle gange være utilstrækkelig til uploadstørrelsen af din fil eller dit billede. Se efter værdien af variabelen upload_max_filesize i filen php.ini på din server. Typisk er værdien af denne indstilling 2 MB, men du kan ændre den til at være større.
1. Forøg PHP-hukommelsesbegrænsning:
For at uploade billeder og filer skal lykkes, har WordPress brug for en bestemt mængde hukommelse. Forøg værdien af memory_limit-parameteren i php.ini-filen, hvis du observerer meddelelser om "Men hukommelse", mens du uploader filer. Normalt er 64 MB standardindstillingen for denne parameter, men du kan hæve den til et højere niveau.
1. Sørg for, at .htaccess-filen er til stede.
Htaccess-filen håndterer et websteds serverkonfiguration. For at WordPress-websteder kan håndtere filuploads korrekt, skal.htaccess-filen være i rodmappen. Af sikkerhedsmæssige årsager er det muligt, at nogle webhoteludbydere ikke tillader en.htaccess-fil; hvis dette er tilfældet, skal du tale med din udbyder.
1. Sørg for, at dine mappetilladelser er indstillet korrekt:
Sørg for, at de relevante mappetilladelser anvendes på mapperne på dit WordPress-websted. WordPress-mappen og dens undermapper skal have 755 tilladelser, mens wp-content-mappen og dens undermapper skal have 775 tilladelser.
1. Deaktiver plugins midlertidigt:
Problemer med billed- og filupload kan til tider være forårsaget af plugins med ødelagt kode eller modstridende funktionalitet. Deaktiver hvert plugin et ad gangen for at se, om der er et problem. Hvis upload af en fil lykkes efter at have deaktiveret et specifikt plugin, har du fundet synderen. Du kan se på et andet plugin, der kan give de samme funktioner eller kontakte udviklerne af pluginet for at få hjælp.
1. Skift temaet midlertidigt:
For at kontrollere, om temaet er roden til dine uploadproblemer, kan du aktivere et andet tema. Hvis du nu kan uploade filer efter at have skiftet til et andet tema, skal du opdatere dit nuværende tema eller søge support fra dets udvikler.
1. Aktiver fejlretning:
WordPress-fejlretningstilstanden viser vigtig information, der kan hjælpe dig med at identificere årsagen til dine uploadproblemer. For at aktivere debugging skal du åbne filen wp-config.php og finde følgende kode:
define('WP_DEBUG', false);
Skift den falske værdi til sand for at aktivere fejlretning. WordPress vil begynde at oprette fejlfindingslogfiler, som du kan finde i filen /wp-content/debug.log.
8. Kig på dine serverindstillinger:
Din webservers indstillinger forhindrer muligvis uploads af visse filtyper eller udvidelser. Undersøg serverlogfilerne for at se, om der er registreret adgangsfejl. Prøv at uploade en anden filtype eller et billede med en lavere opløsning for at udelukke muligheden for filtypespecifikke begrænsninger.
1. Rådfør dig med din webvært:
Tal med din webhost, hvis du har prøvet alt, men stadig ikke kan uploade filer. De kan muligvis give dig de detaljer og oplysninger, du har brug for for at diagnosticere og løse problemet.
Ti. Upload fra FTP:
Du kan prøve at uploade dine billeder og filer via en FTP-klient som en sidste udvej. Med denne tilgang kan du omgå WordPresss indbyggede uploadsystem.
Sikkerhedskopier altid dit websted, før du forsøger nogen af disse fejlfindingstrin. Hvis du sidder fast og ikke kan finde ud af at løse problemet på egen hånd, så søg dygtig hjælp fra en WordPress-udvikler.