Cross-Origin Resource Sharing (CORS) fejl opstår, når en browser blokerer en anmodning fra at blive sendt til et andet domæne end det, den oprindeligt blev serveret fra. Dette er en sikkerhedsforanstaltning for at forhindre ondsindede websteder i at stjæle data fra andre websteder.
Men CORS-fejl kan nogle gange opstå, selv når du forsøger at indlæse legitime ressourcer fra et andet domæne. I WordPress kan dette ske, hvis du forsøger at indlæse et script eller billede fra et CDN, eller hvis du bruger et plugin, der sender anmodninger til en ekstern API.
Hvis du ser CORS-fejl på dit WordPress-websted, er der et par ting, du kan gøre for at rette dem.
1. Aktiver CORS i din .htaccess-fil
En måde at rette CORS-fejl på er at aktivere CORS i din `.htaccess`-fil. For at gøre dette skal du tilføje følgende kodelinjer til din `.htaccess`-fil:
```
Header sæt Access-Control-Allow-Origin "*"
```
Denne kode giver anmodninger fra enhver oprindelse (dvs. ethvert domæne) mulighed for at få adgang til ressourcer på dit websted.
2. Brug en CORS-proxy
Hvis du ikke er i stand til at ændre din `.htaccess`-fil, kan du også bruge en CORS-proxy til at rette CORS-fejl. En CORS proxy er en server, der sidder mellem dit websted og den ressource, du forsøger at få adgang til. Proxyen vil videresende din anmodning til ressourcen og derefter sende svaret tilbage til dit websted.
Dette vil give dig adgang til ressourcer fra andre domæner uden at skulle ændre din `.htaccess`-fil. Der er en række gratis CORS proxy-tjenester tilgængelige online, såsom CORS Anywhere og CORS Proxy.
3. Installer et CORS-plugin
Hvis du ikke er tryg ved at redigere din `.htaccess`-fil eller bruge en CORS-proxy, kan du også installere et CORS-plugin til WordPress. Der er en række CORS plugins tilgængelige i WordPress plugin repository, såsom CORS Control og Allow CORS.
Disse plugins tilføjer automatisk de nødvendige CORS-headers til din hjemmeside, så du ikke behøver at bekymre dig om at gøre det selv.
4. Kontakt din hostingudbyder
Hvis du stadig ser CORS-fejl efter at have prøvet alle ovenstående løsninger, skal du muligvis kontakte din hostingudbyder og bede dem om at aktivere CORS for dit websted.
CORS-fejl kan være frustrerende, men de er normalt nemme at rette. Ved at følge trinene i denne artikel kan du rette CORS-fejl på dit WordPress-websted og begynde at indlæse ressourcer fra andre domæner uden problemer.