##
Hvad er statisk websted
En statisk hjemmeside er en samling af statiske filer, som brugerens browser henter helt i begyndelsen af hjemmesidens indlæsningsproces. I modsætning til dynamiske websteder, der genereres on-the-fly, hver gang en bruger besøger dem, er statiske websider blot en samling af HTML, billeder, stilarter, scripts og andre filer.
Struktur af et statisk websted
For at holde tingene godt organiseret, anbefales det at opdele hjemmesiden i følgende mapper og filer:
1. index.html: Dette er dit websteds hjemmeside, og det er generelt den første fil, brugere vil se, når de tilgår dit websted. Den skal indeholde den grundlæggende struktur og indhold på dit websted, herunder en sidehoved, navigationsmenu, hovedindholdsområde og sidefod.
2. CSS-mappe: Denne mappe gemmer dit websteds typografiark, som styrer udseendet af dit websted, såsom skrifttype, farver, layout og mere.
3. Billedmappen: Denne mappe vil indeholde alle de billeder, der bruges på din hjemmeside, såsom logoer, illustrationer og fotos.
4. Scriptsmappe: Denne mappe vil indeholde alle de JavaScript-filer, du bruger til interaktive funktioner og dynamiske effekter på dit websted.
5. Favicon.ico: Denne lille fil er ansvarlig for det lille billede, der vises i din browsers fane, dine bogmærker og andre steder.
6. Robots.txt-fil: Denne tekstfil styrer søgemaskinernes gennemgang og indeksering af dit websted.
7. .htaccess-fil: Denne valgfri konfigurationsfil bruges til avancerede indstillinger såsom omdirigering af URL'er, opsætning af adgangskodebeskyttelse og mere.
Sådan opretter du et statisk websted
Oprettelse af et statisk websted involverer at bygge webstedets struktur og indhold ved hjælp af HTML, CSS og JavaScript og hoste det på en webserver. Her er en grundlæggende oversigt over trin, du kan følge:
1. Planlæg dit websted: Definer formålet, strukturen og indholdet af din hjemmeside. Tegn et sitemap for at visualisere, hvordan siderne bliver sammenkædet.
2. Opret HTML-filerne: Skriv HTML-koden for hver side på dit websted, inklusive sidehoved, navigation, hovedindhold og sidefodssektioner.
3. Design med CSS: Opret CSS-stylesheets for at definere udseendet og layoutet af dit websted, såsom skrifttyper, farver og placering.
4. Tilføj funktionalitet med JavaScript: Brug JavaScript til alle interaktive elementer, såsom menuer, formularer, animationer og mere.
5. Optimer billeder: Komprimer og optimer billeder for at reducere deres filstørrelse uden at gå på kompromis med den visuelle kvalitet.
6. Test dit websted: Test dit websted grundigt på forskellige browsere og enheder for at sikre, at det fungerer efter hensigten.
7. Vælg en webhostingudbyder: Vælg en webhostingudbyder, der tilbyder support til statiske websteder.
8. Implementer dit websted: Upload filerne og mapperne på dit websted til din valgte hostingudbyder.
9. Promover dit websted: Når dit websted er live, skal du markedsføre og promovere det for at øge dets synlighed og tiltrække besøgende.