Før fejlfinding
- Giver en registrering af systemets konfiguration og tilstand, før der foretages ændringer, hvilket giver mulighed for nem gendannelse, hvis fejlfindingsprocessen introducerer yderligere problemer.
- Hjælper med at identificere ændringer, der kan have bidraget til problemet, hvilket gør den grundlæggende årsagsanalyse mere effektiv.
- Giver mulighed for nemt samarbejde og videndeling mellem tekniske supportteams eller enkeltpersoner, hvis fejlfindingsprocessen er kompleks eller involverer flere parter.
- Sikrer overholdelse af regulatoriske krav eller organisationspolitikker, der påbyder dokumentation af IT-systemer og aktiviteter.
Efter fejlfinding
- Fungerer som en videnbase til fremtidig reference, hvilket muliggør hurtigere løsning af lignende problemer, hvis de opstår igen.
- Giver mulighed for løbende forbedringer ved at evaluere effektiviteten af fejlfindingsprocessen, identificere erfaringer og optimere fremtidige fejlfindingsindsatser.
- Faciliterer kommunikationen med interessenter og ledelsen ved at give en klar registrering af problemet, truffet handlinger og den opnåede løsning.
- Hjælper med at sikre ansvarlighed og spore den tid og de ressourcer, der bruges på at løse problemet, hvilket hjælper med nøjagtige projektomkostninger og ressourceallokering.
- Kan være påkrævet til revisionsformål eller overholdelse af lovgivning, især i brancher, hvor detaljeret dokumentation af it-hændelser og -løsninger er obligatorisk.