Det er umuligt at definitivt sige, hvilken CPU der er fremstillet på denne måde, da producenterne ikke altid offentliggør deres interne produktionsprocesser.
Imidlertid er det meget sandsynligt, at nogle CPU'er, især dem med et højt kerneantal, fremstilles med en eller flere kerner deaktiveret. Her er hvorfor:
* giver: Siliciumskiver, der bruges til at fremstille CPU'er, er ikke perfekte. Nogle har defekter, der gør visse kerner ubrugelige. I stedet for at kassere hele chippen, kan producenterne muligvis deaktivere den defekte kerne og sælge den som en lavere core-tællerprocessor.
* binning: Selv hvis selve kernen er funktionel, opfylder den muligvis ikke ydelsesstandarderne for den højere ende model. Det kan derefter kastes ned til en lavere model med færre kerner.
* Markedssegmentering: Deaktivering af kerner giver producenterne mulighed for at tilbyde forskellige SKU'er (aktieopbevaringsenheder) inden for en processorfamilie, der serverer forskellige prispoint og ydelsesbehov. Denne strategi hjælper med at maksimere overskuddet ved at sælge chips, der ellers ville være ubrugelig.
Eksempler:
* Selvom der ikke er en direkte bekræftelse af handicappede kerner, er der observeret nogle AMD Ryzen -processorer at have et højere kerneantal end den annoncerede SKU, hvilket antyder tilstedeværelsen af handicappede kerner.
* Intel har også indrømmet at have bindende deres CPU'er, men de har ikke specifikt afsløret praksis med at deaktivere kerner.
Det er vigtigt at bemærke:
* Der er ingen pålidelig måde for en bruger at bestemme, om en bestemt CPU har en handicappet kerne.
* Præstationseffekten af en handicappet kerne er generelt minimal, medmindre arbejdsbyrden er stærkt afhængig af multi-trådning.
Sammenfattende, selvom der ikke er konkrete beviser for, at en bestemt CPU fremstilles med en handicappet kerne, er det en meget sandsynlig praksis, som producenterne anvender for at optimere deres produktions- og markedsstrategier.