Når du tager et billede af din computerskærm eller skærm med dit kameras blitz tændt, vil du i stedet for at tage et klart billede af skærmen fange et klart hvidt eller let farvet billede med en fremtrædende refleksion af din kamerablitz. Her er hvad der sker:
Overeksponering: Kameraets blitz udsender et meget intenst lysudbrud, der overvælder lyset, der udsendes fra computerskærmen. Det overdrevne lys fra blitzen overmander sensoren, hvilket resulterer i overeksponering, som i det væsentlige vasker billedet ud og gør det for det meste hvidt eller meget lyst.
Refleksion: Blitzlyset rammer glasset eller den blanke belægning på computerskærmen og hopper tilbage mod kameralinsen. Dette resulterer i en lys refleksion af blitzen i stedet for en klar visning af skærmens indhold.
Uoverensstemmelse med opdateringshastigheden: Skærme og skærme opdaterer billederne på deres skærm flere gange i sekundet. Denne opdateringshastighed er ikke altid perfekt synkroniseret med timingen af kameraets lukker. Som følge heraf kan du se dele af flere opdateringscyklusser, der er fanget i det samme billede, hvilket forårsager artefakter, slørede linjer eller mærkelige mønstre på billedet.
Skærmartefakter: Nogle kamerablitz kan være tidsindstillet og synkroniseret med skærmens opdateringshastighed for at reducere disse artefakter. Men nogle ældre enheder eller kameraer har muligvis ikke en sådan synkronisering, hvilket fører til artefakter som f.eks. striber eller iturevne billeder i det optagne billede.
Opsummerende vil det at tage et billede af din computerskærm med blitz typisk føre til et overeksponeret, hvidligt billede med en fremtrædende refleksion og forskellige visuelle forvrængninger på grund af misforholdet mellem kamerablitzen og skærmens opdateringshastighed.