Oprindelse i trykkeribranchen
Tastaturets historie kan spores tilbage til midten af 1800-tallet, da skrivemaskiner blev opfundet. De første skrivemaskiner, der blev udviklet i 1860'erne, havde et nøglearrangement, der var baseret på trykpressens layout. De mest almindeligt brugte bogstaver, såsom "e", "t", "a" og "o," blev placeret i midten af tastaturet for at gøre dem nemmere at skrive.
QWERTY-layoutet
QWERTY-layoutet, som stadig er standardlayoutet, der bruges på de fleste tastaturer i dag, opstod som et resultat af et tilfældigt møde mellem skrivemaskineopfinderen Christopher Latham Sholes og en telegrafoperatør ved navn James Densmore. I 1870'erne arbejdede Sholes og Densmore på en skrivemaskine, da de bemærkede, at de lavede hyppige fejl. De indså, at problemet var, at tasterne til de mest brugte bogstaver var for tæt på hinanden.
For at løse dette problem omarrangerede de tasterne, så de mest brugte bogstaver blev placeret længere fra hinanden. De tilføjede også en mellemrumstasten for at forhindre, at tasterne klæber sammen. Dette arrangement, som nu er kendt som QWERTY-layoutet, gjorde det meget nemmere og hurtigere at skrive.
QWERTY-layoutets holdbarhed
QWERTY-layoutet blev hurtigt standarden for skrivemaskiner og til sidst for computere. På trods af dets kendte ineffektivitet (f.eks. med de mest almindeligt anvendte bogstaver ikke placeret i de mest ideelle ergonomiske positioner), er QWERTY-layoutet forblevet standarden på grund af dets allestedsnærværende og den lette overgang fra skrivemaskiner til computere.