Alle mnemoniske enheder give et "cue" til den information, der skal huskes. Når stikordet stødes på, genkaldes informationen fra langtidshukommelsen via en genfindingsmekanisme kendt som
spredningsaktivering . Spredningsaktivering er et neurologisk fænomen, der opstår, når en neuron affyrer og stimulerer affyringen af andre neuroner, der er forbundet med den. I forbindelse med hukommelse opstår spredningsaktivering, når signalet stimulerer affyringen af neuroner, der er forbundet med de neuroner, der repræsenterer den information, der skal huskes. Denne proces, kendt som "erindring", gør det muligt at hente oplysningerne fra hukommelsen.
Her er en mere detaljeret forklaring på, hvordan mnemoniske enheder fungerer :
1. Forening :Stikordet fungerer som en trigger der aktiverer den tilknyttede information i langtidshukommelsen.
2. Billeder :At skabe levende mentale billeder af den information, der skal huskes, gør den mere mindeværdig og lettere at huske. Visuelle billeder har vist sig at forbedre hukommelsen ved at fremme dannelsen af stærke associationer mellem signalet og informationen.
3. Rim, rytme og melodi :Oprettelse af et rim eller en sang kan gøre informationen lettere at huske ved at skabe en mindeværdig struktur og rytme. Dette er især nyttigt til at huske lister over elementer eller komplekse begreber.
4. Chunking :Opdeling af information i mindre, håndterbare "bidder" gør det nemmere at behandle og huske. Denne teknik er særlig effektiv til at huske lange sekvenser af information, såsom telefonnumre eller lister.
5. Organisation :Organisering af information i en logisk struktur, såsom et hierarki eller et flowchart, gør det lettere at forstå og huske. Denne teknik bruges ofte til at huske komplekse begreber eller store mængder information.
6. Gentagelse :Gentagelse af den information, der skal huskes, forstærker dens hukommelsesspor og gør den mere modstandsdygtig over for at glemme.
7. Følelser :At forbinde den information, der skal huskes, med stærke følelser kan forbedre hukommelsen. Denne teknik bruges ofte til at huske vigtige begivenheder eller personlige oplevelser.
8. Humor :Brug af humor kan skabe en mindeværdig association, der hjælper med at genkalde informationen.
9. Aktiv genkaldelse :Forsætligt forsøg på at huske information, uden at se på kilden, styrker hukommelsessporet og forbedrer langtidsopbevaring.
10. Fortælling :At skabe en historie eller fortælling omkring den information, der skal huskes, kan hjælpe med at gøre den mere mindeværdig og organiseret.