Projekter:
1. Hav specifikke mål:Projekter har specifikke mål, der skal nås, såsom at færdiggøre en rapport, lancere et nyt produkt eller organisere en begivenhed.
2. Midlertidig:Projekter har en defineret start- og slutdato og afsluttes normalt inden for en fastsat tidsramme.
3. Ressourceallokering:Projekter involverer ofte allokering af ressourcer såsom tid, penge, materialer og arbejdskraft. Effektiv styring og koordinering af ressourcer er afgørende.
4. Samarbejde og teamwork:Mange projekter kræver involvering og samarbejde af flere teammedlemmer fra forskellige afdelinger eller endda eksterne interessenter.
5. Risiko og usikkerhed:Projekter kan involvere elementer af usikkerhed og potentielle udfordringer. Risikostyring er en vigtig del af projektplanlægning.
6. Leverancer:Projekter resulterer typisk i leverancer, som kan være håndgribelige (f.eks. en rapport, en prototype, et produkt) eller immaterielle (f.eks. forskningsresultater, forbedrede processer).
Dag-til-job-aktiviteter :
1. Rutinemæssig og gentagne:Mange daglige jobaktiviteter involverer gentagne og rutinemæssige opgaver, som forventes af en medarbejder baseret på deres rolle eller stilling.
2. Løbende ansvarsområder:I modsætning til projekter med definerede livscyklusser, er de daglige jobaktiviteter løbende og kan involvere rutineopgaver, vedligeholdelse, kundesupport, administrativt arbejde og løbende drift.
3. Veldefinerede roller:Dag-til-job-opgaver og -ansvar er normalt klart skitseret for medarbejderne i deres jobbeskrivelser.
4. Begrænset omfang:Daglige jobaktiviteter falder normalt inden for rammerne af en persons jobansvar og bidrager til organisationens overordnede funktion og produktivitet.
5. Bidrag til langsigtede mål:Selvom daglige aktiviteter måske ikke har specifikke slutdatoer som projekter, bidrager de til at nå organisationens overordnede langsigtede mål.
6. Ressourcetilgængelighed:Dag-til-dag jobansvar udnytter typisk tilgængelige ressourcer inden for eksisterende afdelinger eller teams.