Stemmegenkendelsessystemer bruges i en lang række applikationer, både i vores personlige liv og i forskellige brancher. Her er en sammenbrud:
personlig brug:
* smartphones og tablets: Stemmeassistenter som Siri, Google Assistant og Alexa er afhængige af stemmegenkendelse for kommandoer, søgninger og andre interaktioner.
* Bærbare enheder: Smartwatches og fitness trackere kan bruge stemmekommandoer til at kontrollere musik, indstille påmindelser og få adgang til oplysninger.
* hjemmeautomation: Smarte hjemmeenheder som lys, termostater og apparater reagerer ofte på stemmekommandoer.
* spil: Stemmegenkendelse kan bruges til karakterkontrol, interagerer med spilmiljøer og leverer kommandoer i spillet.
* diktatsoftware: Programmer som Dragon NaturalSpeaking giver brugerne mulighed for at diktere tekst i stedet for at skrive, forbedre effektiviteten til at skrive e -mails, dokumenter og mere.
Industrier:
* Sundhedspleje: Stemmegenkendelse hjælper med at transkribere medicinske poster, generere rapporter og forbedre patientpleje.
* Finans: Finansielle institutioner bruger stemmegenkendelse til sikker godkendelse, kundesupport og forebyggelse af svig.
* detail: Detailforretninger bruger stemmeassistenter til at forbedre kundeservice, levere produktoplysninger og strømline kassen.
* Uddannelse: Stemmegenkendelsesteknologi hjælper studerende med handicap med at få adgang til læringsmateriale og komplette opgaver.
* telekommunikation: Stemmegenkendelse er vigtig for automatiserede kundeservicesystemer og opkaldsrutning.
* Automotive: Stemmeaktiverede kontroller til navigation, underholdning og køretøjsindstillinger bliver stadig mere almindelige i biler.
* sikkerhed: Stemmegenkendelse kan bruges til godkendelse, adgangskontrol og overvågning.
* Militær: Stemmegenkendelse hjælper med kommunikationssystemer, våbenkontrol og situationsbevidsthed.
* juridisk: Stemmegenkendelse hjælper med at overskrive retssager, analysere vidneforklaringer og forbedre effektiviteten i retssalen.
Andre applikationer:
* Tilgængelighed: Stemmegenkendelse hjælper personer med handicap ved at tilvejebringe alternative inputmetoder til computere og enheder.
* Sproglæring: Stemmegenkendelsessoftware kan hjælpe brugerne med at praktisere udtale og forbedre deres flytning.
* forskning: Stemmegenkendelse bruges i taleanalyse, sentimentanalyse og andre forskningsområder.
Anvendelserne af stemmegenkendelsesteknologi udvides konstant, når teknologien forbedres og bliver mere vidtgående vedtaget.