Du behøver ikke at komprimere alle dine filer regelmæssigt. Her er en oversigt over, når filkomprimering er nyttig, og hvorfor du ikke skal for gøre det:
Hvornår skal du komprimere:
* Deling af store filer: Komprimering er ideel til at sende store filer via e -mail eller online fildelingstjenester. Det krymper deres størrelse, hvilket gør dem hurtigere til at overføre.
* Arkiveringsdata: Hvis du har brug for at gemme filer på lang sigt og spare plads, er komprimering værdifuld. Dette gælder især for ældre filer, du ikke ofte får adgang til.
* backup og gendannelse: Komprimering af dine sikkerhedskopier reducerer deres lagringskrav, hvilket gør dem lettere at styre og gendanne.
hvorfor ikke komprimere alt hele tiden:
* Tid: Komprimering og dekomprimering tager tid, selv med kraftfulde computere. Konstant komprimering kan bremse dine arbejdsgange.
* Overhead: Komprimeringsalgoritmer tilføjer lidt ekstra data til dine filer (metadata). Dette betyder, at den komprimerede fil er lidt større, end den ville være, hvis du bare direkte reducerede størrelsen.
* redundans: Mange filtyper (som billeder, videoer og lyd) er allerede komprimeret. Komprimering af dem igen kan resultere i ubetydelig størrelse reduktion og kan endda reducere kvaliteten.
* kompleksitet: Håndtering af komprimerede arkiver kan være besværlige, hvis du ofte arbejder med filerne.
I stedet for at komprimere alt, skal du overveje disse alternativer:
* selektiv komprimering: Komprimerer kun de filer, du har brug for for at dele, arkivere eller sikkerhedskopiere.
* skyopbevaring: Cloud -tjenester som Google Drive, Dropbox og OneDrive Handle -opbevaring og fildeling effektivt.
* Opbevaringsoptimeringsværktøjer: Nogle operativsystemer og software har indbyggede funktioner til at identificere og fjerne unødvendige filer og frigøre plads.
Kort sagt: Filkomprimering er et nyttigt værktøj, men brug det strategisk i stedet for at gøre det til en rutinemæssig opgave.