1. Termisk drosling
Når din computers CPU eller GPU når en vis temperatur, begynder den at skrue ned for ydeevnen for at beskytte sig selv mod skader. Dette kan få dine spil til at bremse eller stamme.
2. Hukommelseslækager
Nogle spil er ikke særlig veloptimerede og kan forårsage hukommelseslækager. Det betyder, at de vil fortsætte med at bruge mere og mere hukommelse, indtil din computer til sidst løber tør og begynder at blive langsommere.
3. Harddiskfragmentering
Når du gemmer filer på din harddisk, bliver de opdelt i små stykker og gemt forskellige steder. Over tid kan disse stykker blive fragmenterede, hvilket kan gøre det sværere for din computer at læse dem. Dette kan gøre dine spil langsommere, især hvis de kræver en masse data, der skal indlæses fra harddisken.
4. Forældede drivere
Din computers drivere er ansvarlige for at kommunikere med dine hardwareenheder. Hvis dine drivere er forældede, er de muligvis ikke i stand til at kommunikere korrekt med din gaming-hardware, hvilket kan forårsage ydeevneproblemer.
5. Malware
Malware kan inficere din computer og bremse den. Nogle malware kan specifikt målrette mod spilydelse.
6. For mange baggrundsprocesser
Hvis du har mange programmer kørende i baggrunden, kan de optage systemressourcer og bremse dine spil.
7. Overclocking
Hvis du har overclocket din CPU eller GPU, kan den være ustabil og få dine spil til at gå ned eller sænke farten.
8. Problemer med strømforsyning
Hvis din strømforsyning ikke er kraftig nok, kan den muligvis ikke levere nok strøm til dine spilkomponenter. Dette kan få dem til at overophede og nedsætte deres ydeevne.
9. Defekt hardware
Hvis du har defekt hardware, kan det forårsage en række problemer, herunder langsom spilydelse.
10. Softwareproblemer
Nogle softwareproblemer kan også få dine spil til at blive langsommere. For eksempel, hvis du har en beskadiget Windows-installation, kan det påvirke ydeevnen af dine spil.