Linux er
ikke platform uafhængig på samme måde som Java eller Python er. Her er hvorfor:
* Linux er et operativsystem (OS): Det er kernesoftwaren, der administrerer din computers ressourcer. Det er bygget til at køre på specifikke hardwarearkitekturer (x86, arm osv.).
* platform uafhængighed henviser normalt til applikationer. En applikation er platformuafhængig, hvis den kan køre på forskellige operativsystemer uden at skulle blive omskrevet.
* Du har brug for en bestemt Linux -distribution bygget til din hardware: Der er mange forskellige Linux -distributioner (som Ubuntu, Fedora, Debian), og hver er skræddersyet til en bestemt type computer.
Her er et nærmere kig:
* kode bærbarhed: Linux -kernen, hjertet af OS, er for det meste skrevet i C, som er et relativt bærbart sprog. Imidlertid interagerer dele af kernen og andre systemkomponenter direkte med den underliggende hardware.
* hardware drivere: Linux er afhængig af enhedsdrivere til at kommunikere med din hardware. Disse drivere er specifikke for den type hardware.
* distributioner: Forskellige Linux -distributioner er bygget til forskellige hardwarearkitekturer og brugssager. For eksempel er Ubuntu et populært valg for desktops, mens Android er et Linux-baseret mobil OS.
, mens dele af Linux er bærbare, skal det samlede system derfor skræddersyes til specifik hardware. Dette gør det platformafhængigt, selvom det giver fleksibilitet og en bred vifte af muligheder.
Tænk på det sådan:
* Windows: Kører primært på x86 og armprocessorer.
* macOS: Kører udelukkende på Apple -hardware.
* linux: Kører på en række hardwarearkitekturer (x86, ARM, PowerPC), men kræver stadig en specifik distribution, der er bygget til den specifikke hardware.
Fortæl mig, hvis du har andre spørgsmål!