GNU/Linux kaldes et UNIX-lignende operativsystem af flere grunde:
* POSIX -overholdelse: GNU/Linux -kernen og dets tilknyttede systemværktøjer er stort set i overensstemmelse med POSIX -standarden , der definerer en standardgrænseflade til UNIX-lignende operativsystemer. Dette betyder, at programmer, der er skrevet til UNIX, ofte kan samles og køre på GNU/Linux med minimale eller ingen ændringer.
* UNIX-lignende arkitektur: GNU/Linux deler mange arkitektoniske ligheder med UNIX, herunder:
* et hierarkisk filsystem: Begge systemer organiserer filer i en trælignende struktur med mapper og undermapper.
* Begrebet processer: Begge systemer administrerer løbende programmer som uafhængige processer.
* Brugerkonti og tilladelser: Begge systemer bruger brugerkonti til at kontrollere adgangen til ressourcer og tilskudstilladelser.
* en skal: Begge systemer giver en kommandolinjetolk (SHELL) til interaktion med operativsystemet.
* Delte værktøjer: GNU/Linux inkluderer ofte mange af de samme værktøjer, der findes i Unix, såsom:
* `ls` til notering af filer og mapper.
* 'Kat' til visning af filindhold.
* `grep 'for at søge tekst.
* `CP` til kopiering af filer.
* arv: GNU-projektet, der udviklede mange af kernekomponenterne i GNU/Linux, var oprindeligt beregnet til at være en gratis og open source Unix-kompatible operativsystem.
Det er dog vigtigt at bemærke, at GNU/Linux ikke er en direkte efterkommer af Unix. Det er et helt separat operativsystem, der tilfældigvis er meget kompatibelt med UNIX -standarder og praksis.
Her er en sammenbrud af de to hovedkomponenter i GNU/Linux:
* gnu: GNU-projektet udviklede en samling af gratis og open source-software, herunder vigtige systemværktøjer, biblioteker og værktøjer.
* linux: Linux -kernen, oprettet af Linus Torvalds, giver operativsystemets kernefunktionalitet, styrer hardware -ressourcer og giver et fundament for applikationer.
Mens GNU/Linux ofte omtales simpelthen som "Linux", understreger udtrykket "GNU/Linux" bidragene fra både GNU -projektet og Linux -kernen.