Nedbrud udstiller, at ingen ved, hvem der bestemmer over rejsekortet

Nedbruddet, der i dag har sendt standerne i Rejsekortsystemet i sort over hele landet, demonstrerer grundlæggende problemer i forhold til den beslutningsstruktur, der ligger bag Rejsekortet. Det mener ekspert i betalingsteknologier og seniorpartner i PlusCon Henning N. Jensen.

Han hæfter sig ved den proces, der tilsyneladende ligger bag udmeldingen om, at de berørte passagerer med Rejsekort kan rejse gratis, så længe systemet ikke fungerer.

»Det er da utroligt, at man i direkte radio på P4 kl. 8.38 direkte fra Københavns Hovedbanegård kan høre den nye Trafikminister for åben mikrofon indrømme, at først da han i toget fra Næstved får fat i departementet, som så ringer de til DSB, som derefter sikrer at trafikselskaberne giver Bjørn Waklsteen tilladelse til at melde ud, at alle kan rejse gratis i dag, sålænge Rejsekortet ikke fungerer. Det demonstrerer jo glimrende de governance udfordringer Rejsekortets beslutningsstruktur har,« skriver Henning N. Jensen i en mail og fortsætter:

Læs også: Leder: Rejsekortet er mit, dit og ingens ansvar

»Om de besluttende direktører så har været på vinterferie eller hvilken undskyldning de har for ikke selv at træffe den beslutning meget tidligt i morges, da det bliver klart at nattens opdateringer er gået galt, er ikke til at gennemskue endnu, men beslutningskompetancen i det systen ligger alt for højt oppe.«

DSB har lagt en kort besked på virksomhedens hjemmeside, dateret klokken 09.12 i dag, om at rejsekortet ikke fungerer. Der står dog ikke direkte noget om at rejse gratis, men at ‘du skal forsøge at checke ind med dit Rejsekort. Hvis det ikke virker, så kan du vise dit Rejsekort til personalet ombord i toget, og så kan du køre med uden at checke ind.’

Rejsekorts egen hjemmeside er beskeden om Rejsekortets nedbrud prioriteret et godt stykke nede af siden efter nyheden om, at der er fejl i tidsrabatter for unge og pensionister.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>