Små byggerobotter samarbejder som termitter

Med ikke mere end en byggetegning og et sæt grundlæggende trafikregler har udviklere fra Harvard University demonstreret, at deres nye bygge-robotter er i stand til at gennemføre større byggeprojekter i koordination med andre robotter.

Robotterne arbejder individuelt og kommunikerer ikke med hinanden eller en central computer, men reagerer på sit nærmiljø via sensorer. De er i stand til at bygge konstruktioner langt større end sig selv, såsom komplicerede pyramide-strukturer.

Robotternes arbejde foregår dog endnu kun med lette skumklodser, men det er udviklernes håb, at teknologien i større skala kunne være anvendelig i områder, hvor det er farligt for mennesker at bygge, som eksempelvis konstruktion af akutte diger, der kan holde vandet på afstand, mens orkanen raser.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>