Softwarefejl skader inverter og får Toyota Prius til at køre langsomt

En softwarefejl i den tredje generation af Toyota-hybridbilen Prius kan skade bilens inverterenhed og tvinge bilen i fejlsikret tilstand, hvor hastigheden maksimalt kan komme op på 70-80 km/h. Det drejer sig om den serie af Prius’er, der er produceret fra marts 2009 til februar 2014.

»Softwaren kan være indstillet, så der er risiko for skader på en inverterenhed. Hvis inverteren bliver skadet, kan det medføre, at advarselslamperne begynder at lyse, og bilen slår over i fejlsikret tilstand, så den ikke kan køre med fuld kraft,« fortæller Toyotas danske pressechef, Anders Tystrup.

Læs også Motorbloggen: Så læg da Windows i min bil

På verdensplan drejer det sig om 1,9 millioner biler, primært i USA og Japan. I Danmark er der cirka 300 biler, der skal kontrolleres.

Der er ifølge pressechefen ikke sket uheld, men Toyota har valgt at kalde alle biler til et softwaretjek for at forhindre ulykker. Bilproducenten kender til 400 tilfælde af fejlen. 300 af dem i Japan og 90 i Nordamerika.

Læs også: Plug-in-hybridbiler kører kun meget lidt på el

Toyota vil i dag oprette et modul på sin hjemmeside, hvor Prius-ejere kan indtaste bilens stelnummer for at se, om bilen skal på værksted. Ellers kommer der senere en indkaldelse fra Skat. Bilerne får opdateret deres software i løbet af en halv time.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>