ICANN: Danmark ejer ikke topdomænet .dk

Et topdomæne er ikke noget, man kan eje. Det er mere som et postnummer, man får tilknyttet, og derfor kan et land heller ikke få frataget dets nationale topdomæne. Det slår organisationen ICANN fast i forbindelse med en retssag, skriver ZDNet.

Nationale topdomæner som eksempelvis det danske .dk tilhører således ikke Danmark som nation, men er blot en del af internettets navneinfrastruktur, som ICANN står for at organisere.

Ofre og pårørende for terrorangreb, som menes at være støttet af Iran, Syrien og Nordkorea har forsøgt at anlægge en retssag, hvor de vil have beslaglagt de pågældende landes topdomæner.

Målet skulle angiveligt være at opnå én eller anden form for erstatning, men ifølge ICANN ville topdomænerne miste deres værdi i samme øjeblik, som de kunne beslaglægges, fordi alle domænenavne under topdomænet ville blive utilgængelige.

Ifølge ICANN vil der også være risiko for en fragmentering af internettet, hvis topdomæner kan konfiskeres.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>