40 nye hurtigladere på vej til de danske elbilister

Det er småt med elbiler på de danske veje, men de få ejere kan i det mindste ikke klage over manglende infrastruktur. Opladere af den hurtige type til elbiler skyder nemlig op over hele landet.

Senest har det det tyske energiselskab E.ons danske afdeling meldt ud, at ud over de 13 hurtigladere de vandt retten til at opstille langs de danske motorveje så vil de udbygge med yderligere 27 langs landets hovedfærdselsåre. De vil være på plads inden udgangen af 2015.


Her har E.on vundet retten til at opstille hurtigladere langs de danske motorvejen. Nu vil det tyske energiselskab opstille yderligere 27 langs de danske hovedfærdselsåre. Foto: E.ON

Med den type ladere som E.on planlægger, vil det være muligt at oplade en almindelig elbil til 100 procent på mellem 20 og 40 min.

»Danmark kan blive et rigtigt godt elbilland. Vi har alle fordele. Korte afstande, god infrastruktur, vedvarende energi, elbilerne myldrer frem – de er attraktive – og derfor gør vi investeringen,« siger administrerende direktør i E.on Danmark, Tore Harritshøj.

Han efterlyser dog nogle mere klare politiske rammevilkår og konkrete mål for, hvordan Danmark skal omstille transportsektoren til at blive mere miljøvenlig.

Læs også: Tysk energi-gigant: Elbilerne overbeviser danskerne inden for to år

E.on er ikke alene om investeringen. 8,7 millioner kroner kommer fra EU’s infrastrukturprogram, TEN-T, under projektet ‘Greening Near’.

Med de 40 hurtigladestandere vil elbilister være i stand til at køre fra Sverige til Tyskland og lade på vejen.

Samtidig med udmeldingen fra E.on har Danmarks andet store elbilsselskab, Clever, åbnet en ny hurtigladerstation i Ringsted. Clever har i forvejen et landsdækkende net af offentlig tilgængelige ladestandere.

Læs også: Lovkrav om ladestandere til elbiler står til at blive droppet

Ladestationen i Ringsted er Clevers første, som kan oplade med den stik-standard, der går under navnet ‘Type 2′ og 43 kW AC. Hidtil har det kun været muligt at oplade den type stik med 22 kW AC. Det kommer først og fremmest ejerne af Renault Zoe Z.E til gode, da det er den eneste bil på markedet, som er i stand til at oplade 43 kW AC med type 2-stik.

»Det er et helt nyt produkt, vi har med at gøre, og vi vil i en periode teste på ladestationen og afprøve både efterspørgsel, driftsikkerhed og selve brugeroplevelsen, så vi på den måde kan vurdere, om det er et produkt, som vi potentielt skal tilbyde i vores landsdækkende ladenetværk,« siger Lars Bording, der er administrerende direktør for Clever.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>