Acers nye Chromebook 13 byder på høj opløsning og 13 timers batteridrift

Acer er som den første på markedet klar med en Chromebook, der er drevet af en Nvidia-chip. I det her tilfælde Nvidias Tegra K1-processor, der indtil nu kun har været anvendt i tablets og andre bærbare dimser, skriver The Verge.

Det kan vise sig at være en rigtig god idé. For selv med en ydeevne, der giver konkurrenterne kamp til stregen, kan den nye Chromebook holde batteri i op til 13 timer, lyder det fra Acer og Nvidia.

Acers Chromebook 13 kommer i to udgaver. En billig og en dyr model. Den billige har en skærmopløsning på 1.366 x 768 pixel, 16 gigabyte SSD og 2 gigabyte RAM. Prisen lander på 280 dollars i USA. Betaler man derimod 20 dollars ekstra, får man en skærm med Full HD, men den højere opløsning betyder, at batteritiden bliver reduceret til 11 timer. Topmodellen i serien koster 380 dollars, og så får man 32 gigabyte SSD og 4 gigabyte RAM med i købet.

Nvidia lover også, at Tegra K1 vil sikre en højere grafisk ydeevne end de konkurrerende Chromebooks med Samsung- og Intel-chips. Og ifølge en anmelder fra it-mediet The Verge ser demonstrationer af 3D-modeller på Acer Chromebook 13 da også imponerende ud.

Det samme gælder Nvidias demonstration af multitasking. Fire vinduer med blandt andet musikstreaming og et kørende script i Google Sheet viser, at Chromebook 13 klarer sig bedre med mange opgaver end konkurrerende Intel-maskiner.

På trods af den imponerende ydeevne mener Nvidia altså, at Chromebook 13 kan holde sig længere kørende uden opladning end andre Chromebooks på markedet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>