Billige Bluetooth-sendere og Iphone guider blinde rundt i London Underground

Det kan være vanskeligt nok for mennesker med normalt syn at navigere rundt i metroen i London. Forestil dig så, at du måtte undvære synet.

Det forsøger det digitale designstudie Ustwo i samarbejde med ungdomsafdelingen af organisationen Royal London Society for Blind People (RLSB) at råde bod på med et system til smartphones, skriver DR Nyheder.

Designfirmaets Wayfinder-system til blinde og svagtseende skal hjælpe dem med at navigere præcist rundt i offentlige rum ved hjælp af deres mobiltelefon.

De foreløbige resultater ser lovende ud. På to måneder har de gjort en brugbar prototype færdig, og den skal nu stå den ultimative distance – Londons metro.

Wayfinder-systemet gør brug af billige beacons – Bluetooth-sendere – fra firmaet Estimote. Koblet op på Apples ibeacon-teknologi i iOS7-styresystemet kan de små sendere ved hjælp af kun en smule strøm kommunikere med telefonen. Telefonens position bestemmes ud fra afstanden mellem de to enheder. Er der flere sendere tæt på telefonen, bliver stedangivelsen mere præcis.

Gennem Wayfinder-systemet omsættes den præcise geografiske placering til beskeder eller instruktioner, der bliver læst højt af telefonen og modtaget af brugeren gennem et såkaldt bone-conducter-høreapparat. Systemet gør det muligt for brugeren at høre instruktionerne uden at tage opmærksomhed fra de øvrige lyde, der navigeres efter.

Systemet har allerede fået en varm velkomst af de unge blinde brugere i RLSB.

»Wayfinder er en praktisk og billig løsning, der kan hjælpe svagtseende til bedre at komme rundt. Ved at gøre brug af nyt digitalt design kan man gøre en forskel hurtigt,« forklarer Courtney Nugent fra RLSB til organisationens hjemmeside.

Se videoen fra det digitale designstudie Ustwo her:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>