Blog: Hvad ved Google om mig… En hel del! (del 1/2)

Flere af mine venner på Facebook postede tilsammen en del Google-information, som er værd at samle op på her.
Jeg har delt de to historier i to blog-indlæg – dette og et andet (tryk her for at læse med).

Jeg bruger Google maps ret så ofte, især til at undgå at køre mod et sted hvor man kører for langsomt f.eks. ved ulykker.
Google maps på min Android mobil har jamret om at jeg bør tillade “Placeringrapporter”, og jeg har ikke tænkt mere over dette da jeg tillod det.

Det har en side-effekt, som jeg slet ikke bryder mig om. Selvom jeg ikke har haft Google maps kørende hele tiden, så logger programmet alligevel jævnligt min placering til Googles servere. På hjemmesiden https://maps.google.com/locationhistory kan man selv se hvor mobilen har været. Bemærk bla. at jeg har en tur til Malmø, hvor Google maps ikke var tændt, men turen er logget.

Man kan på samme hjemmeside slette egen historie, men mon ikke det reelt kun sletter min egen adgang til at se placeringsdata.
Der er en lille ekstra “twist” på denne del-historie: Hvis jeg på min Android har slettet at Google har adgang til min “Placering”, så kan Placeringsrapportering i en lavere undermenu stadig godt være sat til. Tak for dette…

/pto

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>