C++ version 14 er godkendt og klar

Her er en ny version af C++, og nu skal du vente et par år, før du kan bruge det.

Sådan plejede det at være med nye standarder for programmeringssproget C++, men med godkendelsen af C++14 er der kommet anderledes fut i udviklingen: For første gang er der brugbare implementeringer klar af den nye standard, netop som C++14 er blevet vedtaget som standard. Det skriver Infoworld.

Den nye version byder ikke på drastiske ændringer af det over 30 år gamle sprog, men er højere grad en finpudsning af nyhederne fra seneste versionsskifte i 2011. Dengang fik C++ for eksempel lambda-udtryk, som nu også Java 8 har fået det, og i C++14 er der så tilføjet generiske lambda-udtryk.

Læs også: Javas chefarkitekt: Sådan bliver Java 8 mere moderne – på en konservativ måde

Generelt er C++14 en slags konsolidering, hvor der kommer mere samling på de nyskabelser, som er blevet tilføjet gennem tiden. De større ændringer bliver gemt til næste versionsskifte i 2017.

Standard C++ Foundation skriver i et blogindlæg, at der efter vedtagelsen af standarden, gennem en afstemning, nu kun er sproglig finpudsning tilbage, før C++14 kan blive publiceret som ny ISO-standard. Det formelle navn for den nye version af C++ er i øvrigt International Standard ISO/IEC 14882:2014(E) Programming Language C++.

Bjarne Stroustrup, den danske skaber af C++, har for nyligt meldt ud, at C++ trods hård konkurrence stadig er et meget populært sprog. Der er ikke noget, som kan konkurrere med hastigheden i C++, var meldingen.

Læs også: Bjarne Stroustrup: Der er stadig ikke noget hurtigere end C++

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>